Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák už nikdy nebude trénovať: Stoch? Nedal by som mu šancu

Prvýkrát od pamätnej tlačovej konferencie, na ktorej útočil na novinárov či vedenie MŠK Žilina, sa Ján Kozák postavil pred médiá.

09.11.2018 09:09
debata (17)

Stalo sa tak pri príležitosti začatia výstavby ihriska s umelým trávnikom v areáli Základnej školy na Janigovej ulici v Košiciach.

Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie sa vyjadril k viacerým témam – k nominácii Miroslava Stocha do národného tímu, svojej trénerskej budúcnosti či k tomu, či s ním konzultoval nomináciu jeho nástupca Pavel Hapal.

„Miňo Stoch dostal šancu od nového trénera. Ja by som mu ju nedal, pravdu povediac,“ povedal novinárom.

Za svojho nástupcu preferoval asistenta Štefana Tarkoviča, ale šéfovia SFZ vybrali Čecha Hapala. „Čas ukáže,“ reagoval na otázku, či to bola dobrá voľba.

Návrat do trénerskej funkcie neplánuje: „Futbal naďalej sledujem, no už viac v pozícii fanúšika. Po udalostiach, ktoré sa stali, som potreboval vyčistiť si hlavu. Teraz sa venujem športu, každý deň chodím hrať golf.“

Kozák na tlačovej besede po odstúpení z funkcie Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ján Kozák a prezident SFZ Ján Kováčik.

V rozhovore pre denník Šport rozvinul svoje myšlienky:

„Mal som po odstúpení už nejaké ponuky, ale ja si neviem predstaviť, že by som hneď prebral nejaké mužstvo. Budem pomáhať košickému futbalu, ale v pozícii poradcu, ak zodpovední budú mať záujem si ma vypočuť. Ak sa Košice dostanú do prvej ligy a budeme mať aj pekný štadión, mne to úplne bude stačiť.“

Kozák zdupľoval, že si nevie predstaviť sám seba vo funkcii trénera košického tímu, ktorú v minulosti vo viacerých prípadoch úspešne zastával.

„Ako hlavný tréner určite nie. Už trénujú chlapci, ktorých som ja trénoval. Keď sa stretneme, počúvajú moje názory. Určite ich budem z úzadia sledovať a keď budú robiť chyby, tak ich na ne upozorním. A keď budú mať záujem o radu, aj im poradím,“ vysvetlil Kozák pre Šport.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák