Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa zišli pred derby s Českom. Máme jeden problém, vraví Kozák

Trochu nezvyčajná situácia. Na zraze slovenských futbalových reprezentantov v Senci sa zišli všetci nominovaní hráči a mohli absolvovať prvý spoločný podvečerný tréning. Chýbal len plzenský brankár Matúš Kozáčik.

09.10.2018 14:36 , aktualizované: 17:42
futbal, zraz reprezentacie, Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss prichádza na zraz v Senci.
debata (3)

„Berie antibiotiká a nepripojí sa k mužstvu,“ informoval slovenský kouč Ján Kozák.

„Káder doplníme o brankára z výberu do 21 rokov. Mladých futbalistov čakajú dva dôležité zápasy kvalifikácie, preto tímu nezoberieme jednotku Rodáka, ale rozhodol som sa nominovať Jakubecha, ktorý doplní Dúbravku a Šullu.“

Adam Jakubech z Olympique Lille sa tak stane tretím nováčikom v áčku. Už predtým nominoval tréner dvoch reprezentantov z dvadsaťjednotky. V utorok sa mu hlásili mladíci, ktorí pôsobia v talianskej súťaži – obranca Dávid Hancko z Fiorentiny a útočník Samuel Mráz z Empoli.

Slováci sa zišli pred derby s Českom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Pekarík prichádza na zraz.

„Som rád, že sú medzi nami, sú to talentovaní chlapci. Som zvedavý, ako budú v tomto prostredí medzi našimi najlepšími hráčmi pôsobiť, pretože to nie je úplne jednoduchá vec,“ doplnil Kozák.

Jeho zverencov čakajú dva zápasy – už v sobotu v Trnave privítajú Česko (15.00) v prestížnom súboji Ligy národov a nasledujúci utorok odohrajú prípravné stretnutie so Švédskom v Štokholme.

Video

V 23-člennej nominácii sa objavili len dve mená z domácej súťaže – brankár Šulla zo Slovana a obranca Šatka z Dunajskej Stredy. Do reprezentácie sa vracia po zranení skúsený Peter Pekarík a šancu dostane opäť aj Matúš Bero, ktorý po prestupe z Trabzonsporu pravidelne nastupuje v holandskom Arnheme.

Pre slovenských reprezentantov bude kľúčový už najbližší súboj s veľkými rivalmi Čechmi, pretože v 1. skupine B-divízie Ligy národov obe mužstvá podľahli Ukrajine a v hre ich udrží iba plný počet bodov zo sobotňajšieho stretnutia.

Kozák sa nepripojil k všeobecnému názoru, že momentálne je slovenský tím silnejší a je favoritom.

„Pred každým zápasom sa toho nahovorí dosť, ale rozhodujúce bude, čo sa odohrá na ihrisku,“ zdôraznil Kozák. „Český futbal má dosť kvalitných hráčov, ktorí pôsobia v zahraničí. Nepodarilo sa mu stabilizovať káder prvého mužstva, ako by potreboval, ale to je jeho problém,“ uviedol.

Kozák ako futbalista pôsobil v československej lige a československej reprezentácii. „Na Česko a na Prahu, kde som pôsobil v Dukle, mám veľmi dobré spomienky. A rovnako aj na reprezentáciu a spoluhráčov z nej. Skončili sme na ME 1980 tretí. Bolo to krásne obdobie. V sobotu nebudú v Trnave chýbať emócie, bude plný štadión a verím, že aj dobrý futbal,“ zdôraznil tréner.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápas Ligy národov s Českom (13. októbra o 15.00 h v Trnave) a na prípravný zápas so Švédskom (16. októbra o 20.45 h v Štokholme)

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille)

Obrancovia: Erik Sabo (Hapoel Beer Ševa), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (AC Perugia), Milan Škriniar (Inter Miláno), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Dávid Hancko (ACF Fiorentina), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Vladimír Weiss (Al Gharafa SC), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)

Útočníci: Adam Nemec (FC Pafos), Samuel Mráz (FC Empoli)

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Liga národov #slovenskí futbalisti