Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozákovi chýba na Holandsko a Maroko Škrtel. Rieši odchod do Glasgowa

Bez kapitána Martina Škrtela nastúpia slovenskí futbaloví reprezentanti na dva prípravné zápasy v závere jarnej sezóny. Najskôr na budúci týždeň vo štvrtok privítajú Holandsko v Trnave a 4. júna ich čaká Maroko v Ženeve.

22.05.2018 11:21 , aktualizované: 15:54
Martin Škrtel, Milan Škriniar Foto: ,
Martin Škrtel nefiguruje v nominácii slovenského tímu.
debata

Tréner Ján Kozák zdôrazňuje, že ide o významné zápasy, pretože jeho zverenci sa stretnú so silnými súpermi a bude to pre nich už generálka na jesennú Ligu národov. „Musíme sa dobre pripraviť, pretože inak nemáme proti týmto mužstvám šancu,“ zdôrazňuje Kozák.

Mrzí ho, že v nominácii chýba Škrtel. „Rád by som ho videl v tíme, mal som záujem, aby pricestoval. Je kapitán, bolo by dobré, aby bol teraz s kolektívom. Jeho stav však nie je dobrý. Najprv mal svalové problémy, potom si rozbil hlavu, hral s injekciami, tlak na neho i tím bol veľký. Nakoniec sme sa dohodli, že ako starší hráč potrebuje viac oddychu, dá si do poriadku svoje veci,“ uviedol tréner.

Škrtel rieši aj svoju budúcnosť. Už dlhšie avizovaný záujem Glasgowa Rangers o jeho služby dostáva konkrétnu podobu. Škrtela si vybral jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu Steven Gerrard, ktorý sa stal trénerom Rangers. Po dvoch rokoch by mal slovenský stopér opustiť turecký veľkoklub Fenerbahce Istanbul a vrátiť sa na ostrovy za odstupné 2,7 milióna libier, čo je o niečo viac ako tri milióny eur.

Kozák nominoval 23 hráčov, medzi ktorými nechýba štvorica zo slovenskej ligy Šulla, Sekulič, Šatka a Pačinda. Slováci vo svojom najbližšom programe najskôr uprednostnili Holansko, ale napokon stihnú aj Maroko.

„Pre nás je veľká vec, že si nás Holanďania vybrali a chceli s nami hrať. Majú veľkú silu, kvalitu, nového trénera. Najskôr sme mali hrať v tomto termíne s Marokom, ale keď prišla holandská ponuka, tak sme jej dali prednosť, to sa neodmieta. Napokon sme sa dohodli aj s Marokom, ktoré posunulo zápas o štyri dni neskôr,“ vysvetlil slovenský kouč.

Marocká hviezda Medhi Benatia po triumfe... Foto: Reuters, ALBERTO LINGRIA
Medhi Benatia Marocká hviezda Medhi Benatia po triumfe Juventusu v Talianskom pohári.

Maroko sa stretne s Kozákovými zverencami v rámci záverečnej prípravy na finálový turnaj MS v Rusku. Predstaví sa v B-skupine, jeho súpermi budú Portugalsko, Španielsko a Irán.

Nominácia proti Holandsku a Maroku:

  • Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.)
  • Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Boris Sekulič (ŠK Slovan Bratislava), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Norbert Gyömbér (FC Bari/Tal.), Róbert Mazáň (Celta Vigo/Šp.), Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Štetina (Sparta Praha/ČR), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Tomáš Hubočan (Trabzonspor/Tur.)
  • Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Juraj Kucka (Trabzonspor/Tur.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Erik Pačinda (FC DAC 1904 Dunajská Streda)
  • Útočníci: Adam Nemec (Dynamo Bukurešť/Rum.), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta/Cyp.)
  • Náhradníci: Martin Polaček, Lukáš Pauschek (obaja FK Mladá Boleslav/ČR), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Tomáš Huk (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Filip Kiss (Al-Ittifaq/Saud. Arábia), Róbert Pich (Slask Vroclav), Nikolas Špalek (Brescia Calcio/Tal.), Adam Zreľák (1. FC Norimberg/Nem.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.), Samuel Mráz (MŠK Žilina)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti #holandskí futbalisti #marockí futbalisti