Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ďuriš na Cypre strelecky ‚rozmrzol‘, potrebujeme takého hráča, tvrdí Kozák

Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš aj na medzinárodnom turnaji King's Cup v Thajsku (22. - 25. marca) potvrdil, že pôsobenie na Cypre (od januára 2018) mu prospelo po všetkých stránkach.

24.03.2018 20:27
Michal Ďuriš, Mohnad Salem Foto: ,
Michal Ďuriš v súboji s Mohnadom Salemom zo SAE.
debata

V semifinále Kráľovského pohára v Bangkoku dokázal v úplnom závere prvého polčasu vydarenou hlavičkou dať víťazný gól do bránky Spojených arabských emirátov, ktorý zverencov Jána Kozáka po výsledku 2:1 posunul do nedeľňajšieho finále s domácim Thajskom.

Bol to Ďurišov piaty reprezentačný gól. Hrotový útočník, ktorý v januári 2017 prestúpil z Viktorie Plzeň do ruského FK Orenburg, ho zaznamenal po dlhom čase, lebo štvrtý reprezentačný zásah z jeho produkcie padol 29. mája 2016.

Je dobré, že v súčasnosti Michal Ďuriš opäť zrušil svoj gólový pôst, čoho dôkazom sú pribúdajúce zásahy na jeho konte. Po nedávnom odchode z Ruska na hosťovanie na Cyprus sa mu dari aj v miestnej lige. V piatich majstrovských zápasoch dokázal dať sedem gólov.

Zápas Slovensko - SAE na Kráľovskom pohári Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Ján Kozák počas slovenskej hymny.

Rodák z Uherského Hradišťa (nar. 1. júna 1988) je v jarnej časti sezóny v takej streleckej forme, že si ňou opäť vypýtal pozvánku do A-mužstva SR. Zaslúžene. Veď jeho vzkriesené strelecké danosti neušli pozornosti reprezentačného kormidelníka Jána Kozáka, ktorý ho v prvom súboji King's Cup 2018 postavil na hrot útoku.

„Ja som s ním hovoril. Povedal som mu, že teplo na Cypre mu viac vyhovuje ako ruská zima v Orenburgu. Jeho strelecká bilancia ukázala, že na Cypre strelecky 'rozmrzol,“ povedal Ján Kozák na margo 37-násobného reprezentanta SR, ktorý po dlhšom čase opäť našiel presnú mušku.

„Samozrejme, je dobre aj preňho, aj pre slovenskú reprezentáciu, že sa opäť strelecky presadil. Jeho bilancia v cyperskej lige zaslúžene vzbudila záujem. Nie div, že o jeho služby sa začali zaujímať aj iné špičkové cyperské kluby. Dokonca máme informácie, že interes prejavujú aj mužstvá z iných krajín. To je preňho dobré,“ spokojne konštatoval 63-ročný prvý muž realizačného tímu A-mužstva SR.

„Ďuriš si na Cypre urobil dobré meno. Teraz sa budú naňho inak pozerať aj v Orenburgu, ak sa tam vráti. Určite mu dajú iné šance a väčší priestor, aby dokázal aj v ich drese strieľať góly. Ale taký je futbalový život. Raz to ide ako po masle a inokedy zasa nie, nech robíte čokoľvek,“ pripomenul bývalý 55-násobný československý reprezentant a bronzový z ME 1980 v Taliansku.

„Jeho návrat medzi strelcov nám zahral do kariet. Na poste hrotového hráča potrebujeme šikovného strelca. V minulosti ukázal, že to vie. V reprezentácii teraz potrebujeme takého futbalistu. Potrebujeme hráča, ktorý vie dávať góly. Dokázal to v minulosti, potom sa odmlčal. Mal zdravotné problémy. Dostal sa z toho. Vyliečil sa zo zranení. Verím, že sa mu bude dariť nie iba v cyperskej lige, ale aj v našej reprezentácii,“ dokončil Ján Kozák rozprávanie o Michalovi Ďurišovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Michal Ďuriš #slovenskí futbalisti #Kings Cup