Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka: Veľa gólov nedávam, teraz to asi opäť prenechám iným

Viac gólov než on strelil v drese slovenskej reprezentácie v roku 2017 len hrotový útočník Adam Nemec (3), rovnako dva zásahy má na konte krídelník Vladimír Weiss.

14.11.2017 22:10
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka tesne predtým, ako stanovil skóre stretnutia proti Nórsku.
debata

Stanislav Lobotka bol gólovým hrdinom Slovákov pri rozlúčke s kalendárnym rokom aj obrancom Jánom Ďuricom – zverenci Jána Kozáka v utorok v Trnave v prípravnom stretnutí zvíťazili 1:0 nad Nórmi. Stredopoliar španielskej Celty Vigo Lobotka skóroval v nadstavenom čase druhého polčasu, krížnou strelou zvnútra šestnástky prekonal brankára Runeho Jarsteina.

„Nebolo to len vďaka mne, ale vďaka celému tímu; bola to výborná akcia. Myslím si, že sme počas celého zápasu boli lepší. Gól som, samozrejme, venoval Janovi, to by urobil každý. Ja veľa gólov nedávam, teraz to asi opäť prenechám iným,“ povedal po dueli čoskoro 23-ročný záložník (nar. 25. novembra 1994).

„Ondro Duda mi dal výbornú loptu, snažil som sa vziať si ju do ťahu. Obranca na ňu nedosiahol. Brankár vybehol, tak som sa to len snažil dať vedľa neho. To, že sme skórovali po početnom striedaní, dokazuje, že máme veľa dobrých hráčov aj na striedanie. Nie je to o jedenástich, ale o dvadsiatich hráčoch, ktorí keď naskočia do zápasu, môžu kohokoľvek nahradiť,“ vyhlásil niekdajší hráč AS Trenčín a doplnil:

„Vždy verím, nádej zomiera posledná. Mali sme dobré náznaky, len sme to nedotiahli do konca. O tom je futbal, že zápas sa môže rozhodnúť aj v posledných minútach.“

Rozlúčka Jána Ďuricu s reprezentáciou Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Ján Ďurica.

Reprezentačnú kariéru v utorok uzavrel stopér Ďurica, proti Nórom mal kapitánsku pásku. V drese s dvojkrížom odohral 91 stretnutí, strelil 4 góly.

„Bolo to emotívne. S Janom som nebol v reprezentácii až tak dlho, nejaký rok, no vedel som, že je to výborný človek na ihrisku aj mimo neho. O to som radšej, že som dal gól a rozlúčil sa víťazne,“ skonštatoval Lobotka, ktorý má na konte 7 štartov v A-tíme SR a dva presné zásahy – skóroval aj v septembrovom súboji v londýnskom Wembley proti Angličanom (prehra 1:2) v rámci neúspešnej kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

Lobotka na jeseň zasiahol do každého zo šiestich zápasov národného mužstva a mal bohatú minutáž: chýbal len v prvom polčase piatkového ľvovského prípravného stretnutia proti Ukrajine (1:2). „Dostal som sa do Celty Vigo, do reprezentácie, rok sa stupňoval,“ uzavrel Stanislav Lobotka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #slovenský futbal