Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci podľahli po roku. Viac mysleli na Cyprus

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov našli po roku premožiteľa. Uplynulý piatok nestačili na svojich nemeckých vrstovníkov, ktorým na ich pôde v Kasseli podľahli 0:3.

04.09.2016 13:50
Pavel Hapal Foto: ,
Tréner tímu Slovenska do 21 rokov Pavel Hapal.
debata

Išlo len o prípravný zápas, ale už v pondelok čaká zverencov Pavla Hapala kvalifikačný zápas ME 2017 na Cypre, kam pricestovali priamo z Nemecka.

„S Nemcami sme prehrali zaslúžene, súper bol lepší,“ komentoval český tréner slovenského výberu zápas, ktorý sledovalo sedem tisíc divákov. „Musím veriť, že facka prišla včas a hráči sa zamyslia nad tým, čo predviedli. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ale neodviedli sme optimálny výkon,“ cituje Hapala stránka futbalového zväzu.

Slovenský výber do 21 rokov pred stretnutím s Nemeckom nestačil na Bielorusko, ktorému podľahol na jeho pôde v zápase aktuálnej kvalifikácie 0:1. Zápas sa hral vlani 6. septembra. Potom ťahali šnúru deviatich stretnutí bez prehry (v nej tri remízy a šesť víťazstiev).

Nemci aj v tejto vekovej kategórii predstavujú absolútnu špičku. Vo svojej skupine kvalifikácie ME 2017 jasne vedú, v siedmich stretnutiach ešte nestratili ani bod a majú skóre 26:4.

Hapalovi zverenci sú na čele 8. kvalifikačnej skupiny s trojbodovým náskokom pred Holandskom a dnes môžu v Larnake urobiť výrazný krok k postupu (na šampionát postúpia priamo iba víťazi skupín). „Náš potenciál musíme teraz ukázať na Cypre,“ zdôraznila jedna z opôr mužstva Matúš Bero. Výkop zápasu bude o 15.30 a v priamom prenose ho odvysiela TV Dajto.

S cyperskými rovesníkmi sa na domácom trávniku na Myjave stretli vlani v októbri a vyhrali 2:0, keď zlomili odpor súpera až v poslednej tretine stretnutia.

Hapal priznal, že v hlavách mal on i hráči už viac zápas na Cypre. V pondelok urobí v zostave viaceré korektúry. „Máme kvalitný tím, ktorý má všetky predpoklady, aby bol úspešný,“ tvrdí tréner.

Na jeseň čakajú po dnešnom súboji mladých slovenských reprezentantov už iba dve stretnutia v kvalifikácii ME 2017 – 7. októbra s Bieloruskom a 11. októbra s Tureckom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov