Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Istota je 22

Boj a bod. Veľká bitka a cenný zisk. Po nesmierne náročnom zápase má aj remíza pre Kozákov tím postupovú príchuť. Vlani zažil hviezdnu jeseň a z nej ryžuje aj vo finiši kvalifikácie.

09.09.2015 17:23
Slovensko, Španielsko Foto:
Radosť slovenských futbalistov.
debata

Doteraz najťažší dvojzápas pod Kozákovým vedením, v ktorom narazil v rozpätí štyroch dní na Španielsko i Ukrajinu, mu vyniesol po dlhej víťaznej sérii jediný bod. V kvalifikačnej matematike je však rozhodujúce, že ukrajinský súper sa Slovákom stále pozerá na chrbát z trojbodovej vzdialenosti.

Z troch postupových mečbalov prvý nevyužili, ale zostali im ešte dva ďalšie. Všetko majú vo vlastných rukách. Ich postupová istota na betón má hodnotu 22 bodov. Ešte na začiatku jari kouč odhadoval, že do Francúzska bude mužstvo potrebovať o dva viac.

Jeho zverenci sa už teraz postarali o rekordný zápis, pretože si na konto pripísali viac bodov ako v predchádzajúcich piatich kvalifikáciách, v ktorých bojovali o účasť na európskom šampionáte. A k dobru im zostali ešte dve stretnutia.

S Ukrajinou zvládli zatiaľ najzložitejší zápas. Hrali proti súperovi, ktorý vedel, čo chce, bol kompaktný, dobre organizovaný. Hoci sa zápas skončil bezgólovou remízou, výsledková nula znamená viac pre slovenských hráčov. Nechceli prehrať, splnili cieľ. Súper hovoril o víťazstve a potreboval ho viac ako domáci. Kozáčika doma neprekonal a streliť gól bolo nad jeho sily aj v Žiline.

Slováci už stoja v šore tímov, ktoré čakajú na letenky do Francúzska. Doterajšími výkonmi si na ne zaslúžene zarobili. Chýba posledný krok, o ktorom sa vraví, že býva vždy zradný. V tejto kvalifikácii však majú už najhoršie za sebou.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...