Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi a Islanďania oslavujú postup. Holanďania padli aj v Turecku

Českí futbalisti zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí kvalifikačnej A-skupiny o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska na ihrisku Lotyšska 2:1 a stali sa druhým postupujúcim tímom na kontinentálny šampionát.

06.09.2015 20:10 , aktualizované: 22:52
Česko - Lotyšsko. Foto: ,
Česko - Lotyšsko.
debata

Gólový účet zápasu v Rige otvoril v 13. min po peknej kombinácii obranca Viktorie Plzeň David Limberský. Druhý a napokon aj víťazný presný zásah pridal už o dvanásť minút neskôr stredopoliar Herthy Berlín Vladimír Darida, ktorý spoza šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste vrátane brankára Lotyšov Andrisa Vaninsa.

Domáci síce v 73. min znížili zásluhou bývalého hráča MŠK Žilina Artursa Zjuzinsa, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

V druhom zápase A-skupiny Holanďania nečakane prehrali v Turecku hladko 0:3 a definitívne stratili možnosť priameho postupu na ME 2016. Turci rozhodli o zisku troch bodov už v prvom polčase, keď sa najprv v 8. min presadil Oguzhan Özyakup a v 26. min pridal gólovú poistku Arda Turan.

Na rozdiel triedy upravil stav stretnutia v 86. min Burak Yilmaz. Turecko sa vďaka víťazstvu posunulo na tretiu priečku v tabuľke, o dva body pred „Oranjes“.

Futbalisti Islandu remizovali vo večernom domácom stretnutí s Kazachstanom 0:0 a zaistili si priamy postup na ME 2016. Hráči z vulkanického ostrova sa na kontinentálnom šampionáte predstavia vôbec prvýkrát v histórii.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...