Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal verí v úspešnú kvalifikáciu reprezentácie do 21 rokov

Rovnako ako seniorská, aj slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov v piatok odcestovala do dejiska svojho kvalifikačného vystúpenia.

04.09.2015 20:30
Pavel Hapal Foto: ,
Tréner tímu Slovenska do 21 rokov Pavel Hapal.
debata

„Dvadsaťjednotka“ SR v nedeľu v bieloruskom Slucku odštartuje proti domácim rovesníkom elimináciu o postup na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie v roku 2017 do Poľska. Tréner Pavel Hapal nemá pochybnosti, že nadchádzajúca kvalifikácia sa pre jeho zverencov môže skončiť úspešne.

„Realizačný tím je o tom presvedčený, musia tomu veriť aj hráči. V kabíne je cítiť neskutočný kolektívny duch a výbornú náladu. Veľmi sa teším, panuje medzi nami symbióza,“ netajil 46-ročný český kouč Hapal, ktorý označil aj ďalšie prednosti svojho mužstva: „Má silu a odhodlanie. Je poctivé, nevzdáva sa.“

Slováci stihli preskúmať svojho vstupného protivníka v kvalifikácii ME 2017. „Mali sme dostatok času, aby sme súpera preštudovali. Sledovali sme prípravné stretnutia Bielourska. Sme nachystaní, ale rozhodne sa, samozrejme, až na ihrisku. Zostavu už máme viac-menej premyslenú. Uvažujem ešte o prípadnej zmene na jednom alebo dvoch postoch,“ prezradil Pavel Hapal.

Tím SR „21“ sa na nedeľu naladil stredajším víťazstvom v Myjave nad Tureckom „23“ vo finále dlhodobého prípravného turnaja Challenge Trohpy 2013/2015 a Hapal pripomenul, že ešte nevytiahol všetky zbrane. Niektorých hráčov totiž šetril, aby sa vyhli prípadným nechceným zdravotným problémom.

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Kira (MFK Zemplín Michalovce), Marek Rodák (Fulham, Angl.)
Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Milan Škriniar, Denis Vavro, Róbert Mazáň, Martin Králik (všetci MŠK Žilina), Juraj Chvátal (1. FC Slovácko, ČR), Martin Valjent (Ternana Calcio, Tal.)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland, Dán.), Matúš Bero (AS Trenčín), Miroslav Káčer, Jaroslav Mihalík, Lukáš Čmelík (všetci MŠK Žilina), Martin Chrien, Tomáš Brigant (obaja Zbrojovka Brno, ČR), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk, Poľ.), Albert Rusnák (Groningen, Hol.), Dávid Ivan (Sampdoria Janov, Tal.)
Útočníci: Filip Ďuriš (ŠK Slovan Bratislava), Pavol Šafranko (1. FC Tatran Prešov), Tomáš Vestenický (Modena, Tal.)

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #futbalová reprezentácia do 21 rokov #Pavel Hapal #kvalifikácia ME 2017