Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gyömbér sa po dlhom zranení necíti na zápas s Macedónskom

Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér v novembri minulého kalendárneho roka utrpel zlomeninu členka a na trávnik sa v drese Catanie Calcio vrátil až začiatkom mája v 39. kole druhej najvyššej talianskej súťaže.

05.06.2015 12:49
Norbert Gyömbér, Duvan Zapata Foto: ,
Obranca Catanie Norbert Gyömbér (vpravo).
debata

Dvadsaťdvaročný (nar. 3. júla 1992) defenzívny univerzál sa zmestil do nominácie lodivoda A-tímu SR Jána Kozáka na stretnutie s Macedónskom v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska, na štart v nedeľu 14. júna o 20.45 h v Žiline sa však podľa svojich slov ešte necíti, hoci v strede obrany bude chýbať Ján Ďurica.

„V takomto dôležitom zápase nie je priestor na experimenty. Po ťažkom zranení som nehral šesť mesiacov, v lige som nastúpil iba na 40 min. Napriek tomu som dostal pozvánku. Komunikoval som s trénermi, že všetko sa bude odvíjať od toho, ako mi to pôjde na tréningoch. Osobne si myslím, že na ostré vystúpenie to ešte nebude. Predsa len, dlho som absentoval a kouč potrebuje stopercentne pripraveného futbalistu,“ povedal Gyömbér na úvodnom zraze v Senci.

Obranca či defenzívny záložník vynechal aj úvodné meranie síl s Macedónskom v spomenutom kvalifikačnom cykle, v Skopje triumfovalo Slovensko 2:0: „Nebol som tam pre túto zdravotnú indispozíciu, ale predstavenie som videl, chlapci hrali perfektne. Výhra 2:0 bola dôležitá, ale aj nadchádzajúci duel je podstatný. Ak v ňom uspejeme, sme jednou nohou na majstrovstvách Európy. Verím, že to zvládneme.“

Pred kempom pri Slnečných jazerách sa rodák z Revúcej pripravoval v Gemerskej Hôrke: „Nachádza sa 15 kilometrov od Revúcej, kde bývam, brankára tam robí môj príbuzný. Zavolal ma, či by som si s nimi neprišiel zakopať. Samozrejme, hneď som prikývol. Klubovú sezónu sme ukončili 22. mája a chcel som sa udržať vo forme a tempe. Zatrénoval som si, padlo to vhod. Aj som si zaspomínal, vyrastal som v menšom meste, na menších štadiónoch.“

Catanii uplynulá sezóna Serie B vonkoncom nevyšla, sicílske mužstvo obsadilo v konečnej tabuľke až 15. pozíciu. „Nie je to potešiteľné pre fanúšikov ani samotný klub. Mal som náročný polrok, nemyslel som príliš na poradie, skôr som sa sústredil na svoju rehabilitáciu. Pri pohľade na tabuľku bolia oči, no sme radi, že ročník je za nami a nevypadli sme do nižšej súťaže,“ skonštatoval Gyömbér, ktorému úsmev na tvári nenavodila ani situácia FK Dukla Banská Bystrica. Práve pod Urpínom začal 22-ročný reprezentant seniorskú kariéru.

„Je mi veľmi ľúto, čo sa tam stalo. Nemrzí až tak zostup do II. ligy, ale ten klub je na pokraji zániku. Dúfam, že sa z toho Banská Bystrica vyhrabe a bude hrať najprv II. ligu a neskôr sa vráti medzi elitu,“ uzavrel Norbert Gyömbér.

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gyömbér #Macedónsko #kvalifikácia ME 2016