Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kozákove brázdy

Pred záverečným zvonením roku 2014 našiel tréner Kozák peknú paralelu s dobou dávno minulou. Keď sa vybral ako chlapec na jesennú roľu, postrehol, že na poslednej brázde si dal otec vždy mimoriadne záležať. Tá bola najviac vidieť celú zimu, vysvetľoval kouč.

20.11.2014 18:00
Ján Kozák Foto: ,
Reprezentačný kormideľník Ján Kozák.
debata (1)

To si želal aj pred Fínskom. Pekný futbal, víťazstvo a veľa divákov. Aby aj posledná futbalová brázda svietila ako celý rok a bolo na čo v zime spomínať.

Kozák si dal tento rok záležať na každej a bolo to aj vidieť. Všetko síce vždy nevyšlo ideálne, čo platí aj o stretnutí so severanmi, ale jeho brázdy sú rovné i široké. Skrátka, bola to hlboká orba v zanedbanej futbalovej pôde.

Slováci majú za sebou rok, v ktorom víťazili, ale ešte nič nevyhrali. Aj napriek skokom vo svetovom rebríčku, rekordnej šnúre výhier a dovedna ôsmim víťazstvám, na ktoré sa kedysi nadreli pomaly aj celú futbalovú päťročnicu, zostávajú čakateľmi na úspech. Tým bude postup na šampionát a aj účinkovanie mužstva na Eure 2016. O tom, potom. Ešte tam nie sú.

Futbalisti v tomto roku urobili maximum, aby strategický cieľ splnili. Viac sa nedalo, majú maximum bodov, vyhrali v kvalifikácii zatiaľ všetko. Ale zostalo im ešte roboty ako na kostole. Fanúšikov stále na svoju stranu nestrhli, túto úlohu si nemôžu odfajknúť ako splnenú. Poloprázdne a trochu zaspaté žilinské hľadisko v zápase s Fínskom a aj v iných predchádzajúcich stretnutiach to potvrdzuje. Lístky boli podpultovým tovarom len na Španielov…

Slováci si nachystali aspoň pôdu, ktorá žije a dýcha optimizmom. Čaká na dobrú úrodu. Dlho ležala ladom. Kozák verí, že z nej už burina neporastie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia