Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodka za dobrým rokom. Slováci hostia Fínov

Slovenskí futbalisti urobia bodku za úspešným rokom. Od 17.00 hostia v Žiline v prípravnom zápase Fínsko. Tréner Ján Kozák očakáva, že mužstvo zabojuje, podá dobrý výkon a pokúsi sa pripísať si ďalšie víťazstvo.

18.11.2014 09:36
Hamšík, Kucka Foto: ,
Marek Hamšík a Juraj Kucka.
debata

V rozlúčkovom zápase roka, v ktorom prehralo len raz, dá tréner aj ďalším hráčom zo širšieho kádra. Reprezentačnú premiéru by si mohli odkrútiť dvaja mladíci – Duda a Hrošovský – ktorí by mohli naskočiť ako náhradníci z lavičky. „Nejaké zmeny budú, ale chcem postaviť v úvode čo najsilnejšiu zostavu. Mimo hry sú aktuálne len Kucka a Pekarík,“ informoval Kozák.

Aj Fíni odohrali v aktuálnej kvalifikácii ME 2016 štyri zápasy a v F-skupine sú na štvrtom mieste so štyrmi bodmi, keď naposledy podľahli na maďarskej pôde 0:1, gól inkasovali päť minút pred koncom. Severania nepatria k tradičným slovenským súperom. Tieto tímy sa stretli spolu len dva razy, aj to pred šestnástimi rokmi. Slováci najskôr vo februári 1998 na neutrálnej pôde na Cypre vyhrali 2:0 a v auguste sa v Košiciach zrodila bezgólová remíza.

„Videl som štyri posledné zápasy Fínska, malo aj dosť smoly. Má dobré mužstvo a jeho hra bola lepšia ako výsledky. Čaká nás súper, ktorý nás preverí,“ zdôraznil Kozák.

Vo fínskej nominácii majú prevahu legionári, z fínskej ligy sú v tíme len štyria hráči. Jedným z brankárov je bratislavský rodák Lukáš Hradecký, ktorý oblieka dres dánskeho Bröndby Kodaň a mal by dostať dnes šancu. Piati fínski futbalisti mali po súboji v Maďarsku žalúdočné ťažkosti, ale včera v Žiline už trénovali s ostatnými. Fínsky kouč Mixu Paatelainen zdôrazňuje, že Slovensko má momentálne veľmi silný tím, ale jeho hráči sa pokúsia ho zdolať.

Slovenskí futbalisti prelomili dlhoročnú zlú bilanciu na žilinskom trávniku, túto jeseň najskôr vyhrali v príprave nad Maltou (1:0) a v kvalifikácii po obetavom výkone nad Španielskom (2:1). Tréner Kozák sa po zápase v Skopje poďakoval fanúšikom a vyslovil nádej, že prídu podporiť tím aj do Žiliny.

„Bolo pre mňa milým prekvapením, koľko ľudí pricestovalo do Macedónska. To som nečakal. Ich povzbudzovanie bolo počuť a aj oni prispeli k nášmu víťazstvu, v ťažkých chvíľach nám pomáhali. Urobili sme im prístupom i víťazstvom radosť a akiste aj divákom, ktorí sledovali zápas doma. Verím, že vo veľkom počte prídu aj na stretnutie s Fínskom do Žiliny a rozlúčia sa v tom roku s mužstvom.“

Slovensko – Fínsko
Prípravný zápas, Žilina, v utorok od 17.00, priamy prenos na TV Dajto, zápas povedú rakúski rozhodcovia na čele s Markusom Hameterom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia