Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák vyzdvihuje kolektív. Hráči sa v zložitých chvíľach zomkli, vraví

Víťazstvo slovenskej futbalovej reprezentácie nad Macedónskom 2:0 v Skopje v sobotňajšom zápase C-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska nesmierne potešilo trénera hostí Jána Kozáka.

16.11.2014 00:09
Juraj Kucka, Tome Pačovski Foto: ,
Oslavujúci Juraj Kucka a bezradný brankár Macedónska Tome Pačovski.
debata (2)

Družina okolo kapitána Martina Škrtela má po štyroch zápasoch na konte dvanásť bodov a absolútne zaslúžene je na čele poradia „céčka“. Na pôde balkánskeho súpera v Skopje skórovali Juraj Kucka a Adam Nemec a postarali sa o tretie víťazstvo Slovákov vonku v tomto kvalifikačnom cy­kle.

„Bolo to nesmierne náročné stretnutie. Od začiatku sa zápas nevyvíjal, ako sme si predstavovali. Prvý gól to zlomil a mali sme duel pod kontrolou. Druhý zásah po krásnej akcii nás už upokojil. Netreba podceniť najmä ofenzívnu silu súpera, Macedónčania ukázali, že majú svoju kvalitu. V druhom polčase sme nechceli toľko brániť, ale taký bol vývoj duelu. Dnes to nebolo o jednotlivcoch, ale o kolektívnom výkone. Kolektív sa v zložitých chvíľach zomkol, nielen dnes, ale počas celej kvalifikácie, podával kvalitné výkony,“ zhodnotil v pozápasovom rozhovore pre Jednotku RTVS 60-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádnom J. Kozák.

„Získať zo štyroch zápasov, z troch na pôde súperov, dvanásť bodov, to je niečo neuveriteľné. Verím, že sme urobili radosť nielen divákom tu v Macedónsku, ale aj doma pri televíznych obrazovkách. Čaká nás ešte veľa náročných duelov, musíme získať ešte pomerne dosť bodov, ak chceme postúpiť na šampionát,“ dodal tréner.

Na ME 2016 sa kvalifikujú prvé dva tímy z každej skupiny a najlepšie tretie mužstvo po odrátaní výsledkov so šiestym národným výberom skupiny. Zvyšné tímy z tretích pozícii si to o účasť na kontinentálnom šampionáte rozdajú v baráži. Hamšík a spol. uzavrú kalendárny rok budúci utorok medzištátnym prípravným súbojom proti Fínom. Stretnutie sa uskutoční v Žiline s úvodným výkopom o 17.00 h. „Azda nás fanúšikovia prídu podporiť aj budúci utorok do Žiliny proti Fínom,“ zaželal si na záver kouč slovenskej reprezentácie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #macedónska futbalová reprezentácia