Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gyömbér cítil veľkú bolesť. Operácia dopadla vraj dobre

Nastúpil vo všetkých tohtoročných zápasoch slovenských futbalových reprezentantov a odohral takmer plný počet minút (chýbajú mu len štyri zo 630). Norbert Gyömbér, ktorý má 22 rokov, sa stal pevným pilierom defenzívy Kozákovho tímu.

12.11.2014 17:32
Norbert Gyömbér, Duvan Zapata Foto: ,
Obranca Catanie Norbert Gyömbér (vpravo) sa snaží zastaviť Duvana Zapatu z Neapola.
debata

V sobotu v Macedónsku však bude v tomto roku prvý raz chýbať – v utorok sa podrobil náročnej operácii zlomeného členka na svetoznámej súkromnej klinike v Ríme.

„Lekári tvrdia, že operácia dopadla dobre,“ povedal pre Pravdu krátko pred utorkovou polnocou futbalista sicílskej Catanie. „Teraz je noha veľmi citlivá, po zranení ma neznesiteľne bolela a krátko po operácii ešte viac. Nevedel som to vydržať. Musel som zavolať sestričku, pichla mi morfium.“

V čase operácie mu umŕtvili len zranenú nohu, ale operáciu nemohol sledovať. „Chcel som, ale lekári mi to nedovolili, mal som pred sebou plachtu. Napokon som väčšinu prespal. Okrem zlomeniny som mal v členku potrhané väzy, dávali mi tam nejaké skrutky. Teraz mám na nohe sadru, dajú mi ju dolu najskôr po troch týždňoch. Potom ma čaká rehabilitácia a tréning. Uvidíme, ako sa bude noha hojiť, ale lekári odhadujú môj návrat do zápasového kolotoča po štyroch mesiacoch. Dúfam, že sa nevyskytnú nijaké komplikácie, na tejto rímskej klinke pracujú špičkoví špecialisti, dali dokopy už viaceré hviezdy, liečil sa tu napríklad legendárny Francesco Totti,“ približoval revúcky rodák.

V doterajšej sľubnej kariére mal aj obrovskú smolu. Napriek nevysokému veku ho už zdravotné problémy dva razy vyradili na dlhší čas z futbalového života. „Prvý raz, keď som mal šestnásť-sedemnásť rokov. Zastavili ma problémy s krížami, lekári nevedeli odhaliť príčinu, po niekoľkých výpadkoch som si musel dať polročnú pauzu. V devätnástich sa mi odtrhol deltový väz v členku a opäť som sa musel dlho liečiť,“ vravel.

Gyömbér sa zranil po nezavinenej akcii na tréningu. „Bol to nešťastný moment, išiel som do vkĺzačky a priľahol som si nohu. Počul som prasknutie a vedel, že je zle. Veľmi ma to mrzí, lebo toto zranenie prišlo v najnevhodnejšom období. Cítil som sa výborne, dobre sa mi trénovalo i hralo.“

Slovenský futbalista sa bude liečiť v Catanii, prednosť dá pobytu v hoteli v tréningovom centre, kde bude mať zabezpečenú všestrannú starostlivosť. Ak mu to dovolí zdravotný stav, niekoľko dní strávi aj na Slovensku.

V Skopje musí za neho hľadať tréner náhradu. „Mrzí ma, že mužstvu nepomôžem, ale urobí určite všetko, aby podalo opäť dobrý výkon a vyhralo,“ zdôrazňuje futbalista, ktorý odchádzal do Talianska z Banskej Bystrice. „Bude to ťažký zápas, pretože Macedónsko je nevyspytateľný súper ako každý balkánsky tím, ale verím, že to chalani aj tentoraz zvládnu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gyömbér