Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka sa rozhodol ostať pri mužstve, hoci hrať nemal

Futbalový reprezentant SR Juraj Kucka sa po víťazstve nad Španielskom (2:1) rozhodoval, či pocestuje s mužstvom do Bieloruska.

13.10.2014 08:36
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka (vpravo).
debata

Dvadsaťsedemročný rodák z Bojníc mal totiž informáciu, že pre dve žlté karty zo zápasov s Ukrajinou a Španielskom bude musieť z disciplinárnych dôvodov vynechať nedeľňajší duel s Bieloruskom. Napokon sa rozhodol cestovať a v nedeľu v Borisove nechýbal na trávniku pri výhre 3:1. Až priamo v Bielorusku sa dozvedel, že sa zmenili pravidlá UEFA a stojí sa až po troch žltých kartách.

„Hneď po zápase so Španielmi mi povedali, že nemôžem hrať. Rozhodoval som sa, či sa vrátim do klubu, pôjdem domov alebo odcestujem s mužstvom. Zvolil som možnosť ísť s tímom do Bieloruska, keďže som mal menšie zdravotné problémy a chcel som byť v kontakte s našimi lekármi. Na druhý deň po prílete do Bieloruska mi vedúci mužstva povedal, že môžem hrať, lebo sa zmenili pravidlá,“ popísal sled udalostí Juraj Kucka.

Hráča FC Janov trápil po Španieloch narazený bok, kde ho v jednom zo súbojov zasiahol kolenom Martin Škrtel. „Bolo to bolestivé, ale uvoľnilo sa to, a v zápase mi to už nebránilo v pohybe,“ uviedol Juraj Kucka.

Bývalý hráč seniorských tímov Podbrezovej, Ružomberka či Sparty Praha nadviazal v Borisove na svoj výkon zo Žiliny proti Španielsku a v úvode stretnutia mohol rovnako ako pod Dubňom otvoriť skóre. Po rohu mu loptu ideálne hlavou priťukol Škrtel, ale pokus Kucku zázračne chytil brankár domácich Jurij Ževnov.

„Sústredil som sa iba na to, aby som dobre trafil loptu smerom do bránky. Brankár tam zrazu pribehol a nejako reflexívne môj pokus vyrazil,“ popísal Kucka jeden z dôležitých momentov súboja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka