Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov čakajú neznámi Bielorusi

Slovenských futbalových reprezentantov čaká tretí diel kvalifikácie ME 2016. Nečakaní lídri C-skupiny sa predstavia zajtra od 20.45 v Borisove v súboji s Bieloruskom. Radi by si udržali nulu na konte prehier proti trochu neznámemu súperovi. Z tímov, s ktorými sa stretnú v aktuálnej kvalifikácii, majú práve s týmto súperom najchudobnejšiu bilanciu.

12.10.2014 10:00
Ján Kozák Foto: ,
Chceme, aby hráči absolvovali kvalitnú regeneráciu a dobre sa zasa skoncentrovali na ďalší zápas.
debata (2)

„Bielorusi sú súper, ktorého poznám menej, preto som si podrobne pozrel posledných päť jeho stretnutí, aby som získal lepší prehľad,“ priznával slovenský tréner Ján Kozák.

Na otázku, aké ťažké bude pripraviť tím po emotívnom a náročnom stretnutí so Španielskom na ďalší ťažký zápas v takom krátkom čase, odvetil. „Keď som prichádzal na aktuálny zraz, povedal som lekárom, masérom, fyzioterapeutom – teraz ste dôležitejší ako ja,“ prezradil tréner. „Pretože dať hráčov za dva dni do takého stavu, aby podali opäť dobrý výkon, lebo len ten nám prinesie dobrý výsledok, bude mimoriadne náročné. Som si toho vedomý, ale verím, že spoločnými silami to zvládneme.“

Aktuálna kvalifikácia sa hrá novým systémom, ak mužstvá hrajú dva zápasy v rýchlom slede, stratili jeden deň na prípravu. Kozák netajil, že má z toho trochu obavy. „Modelovali sme si túto situáciu, ale neboli to kvalifikačné zápasy, hrali sme dva prípravné súboje. Teraz nás čakajú nielen dve stretnutia v rozpätí troch dní, ale navyše sú oba ostré, kvalifikačné, mimoriadne náročné a dôležité.“

Aj preto slovenský tím odletel na stretnutie už včera popoludní, teda dva dni pred stretnutím. „Chceme, aby hráči absolvovali kvalitnú regeneráciu a dobre sa zasa skoncentrovali na ďalší zápas,“ vysvetlil Kozák, ktorý nemôže rátať s Kuckom, ten videl v súboji so Španielskom druhú žltú kartu

Bielorusko nemalo ideálny štart v novej kvalifikácii, má zatiaľ z dvoch zápasov iba bod. Remizovalo na pôde Luxemburska a vo štvrtok podľahlo Ukrajine, ktorú v Kyjeve Slováci zdolali. Slováci odohrali so zajtrajším súperom doteraz len jeden vzájomný zápas a aj to ešte v roku 1996, takže sa z neho nedajú robiť hlbšie závery. Vtedajší zverenci Jozefa Jankecha vyhrali 4:0 v Nitre. Smerodajnejší by mohol byť nedávne meranie síl majstrov oboch krajín, v play off Ligy majstrov sa stretol Slovan Bratislava s BATE Borisov a úspešnejší boli Bielorusi. Práve hráči tohto klubu tvoria základ bieloruskej reprezentácie (v aktuálnej nominácii sú siedmi). Bude sa hrať na rovnakom štadióne, na ktorom podľahli belasí 0:3 a nepostúpili do skupiny najprestížnejšej klubovej súťaže.

Bielorusko – Slovensko

C-skupina kvalifikácie ME 2016, Borisov, výkop o 20.45, priamy prenos na RTVS, zápas povedú belgickí rozhodcovia, hlavný Serge Gumienny.

Predpokladaná zostava Slovákov: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Pečovský, Gyömbér – Mak, Hamšík, Weiss – Nemec.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #Ján Kozák #bielorusko