Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko bez zraneného Breznaníka, Hamšík v pondelok nepríde

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v blížiacich sa dvoch kvalifikačných zápasoch proti Španielsku (9. 10. v Žiline) a Bielorusku (12. 10.) v Borisove nebude môcť s definitívnou platnosťou rátať so službami Michala Breznaníka.

06.10.2014 12:20
Slovensko - Grécko 3 Foto:
Michal Breznaník (vľavo).
debata

Dvadsaťosemročný hráč Sparty Praha prišiel neočakávane už na nedeľňajší popoludňajší zraz v Senci, hoci na „rudých“ čakal v tom čase ligový súboj proti Libercu. „Breznaníka prezreli lekári a už večer opustil výpravu. Michal nebude k dispozícii na tieto kvalifikačné duely,“ informoval v pondelok predpoludním manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný na margo ľavonohého rodáka z Revúcej, ktorý absentuje pre problémy so šľachou.

V súvislosti s Marekom Hamšíkom sa situácia zatiaľ nezmenila. „V tejto chvíli môžem povedať iba to, že Hamšík v pondelok nepricestuje za mužstvom do Senca. Keď budeme mať nové správy, určite ich zverejníme,“ skonštatoval J. Čurný na margo 27-ročného stredopoliara SSC Neapol.

Ako je známe, jeden z najväčších pilierov národného mužstva SR má zdravotné problémy. Už na nedeľňajšom zraze pri Slnečných jazerách kouč Ján Kozák uviedol pred zástupcami médií, že Hamšík po štvrtkovom vystúpení na Pasienkoch v Európskej lige proti Slovanu Bratislava má vysoké teploty, berie antibiotiká a je zoslabnutý. „Sme s ním v kontakte. Netušíme, kedy sa Marek pripojí k mužstvu. Jeho zdravotný stav nie je dobrý. Aj lekári v Taliansku robia všetko, aby sa dal do poriadku. Samozrejme, že cestovať na Slovensko s teplotou nemôže,“ vyjadril sa kouč slovenskej reprezentácie Kozák na adresu Hamšíka, ktorý pochopiteľne pre chorobu chýbal v zostave Neapola v nedeľňajšom víťaznom domácom dueli 6. kola Serie A proti FC Turín (2:1).

Vzhľadom na povinnosti v zahraničných kluboch mal kormidelník futbalistov Slovenska na nedeľňajšom zraze v Senci k dispozícii nekompletný káder hráčov. Okrem spomenutého Hamšíka chýbali aj všetci traja nominovaní brankári Ján Mucha, Matúš Kozáčik a Ján Novota ako aj hráči do poľa Juraj Kucka, Tomáš Hubočan, Filip Kiss a Miroslav Stoch. „Ďuro Kucka už dnes predpoludním bol k dispozícii novinárom v rámci mediálneho termínu. Postupne by mali prísť aj ďalší hráči. Večer od 18.00 h je v pláne ďalšia tréningová jednotka,“ doplnil Juraj Čurný informácie z tábora slovenskej futbalovej reprezentácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia #Michal Breznaník