Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred odletom na Ukrajinu dostala prednosť Malta

Mohli si zahrať s Portugalskom a Cristianom Ronaldom, ale prednosť dostala Malta. Slovenskí futbaloví reprezentanti sa s ňou stretnú vo štvrtok od 18.20 na žilinskom štadióne. Bude to generálka pred pondelkovým štartom kvalifikácie ME 2016 na Ukrajine.

04.09.2014 14:01
Adam Nemec, Marko Simič Foto: ,
Adam Nemec v súboji s Markom Simičom z Čiernej Hory. Prelomí slovenský útočník gólovo žilinskú traumu?
debata (2)

„Pred odchodom do Kyjeva sme mohli hrať s Portugalskom, ale na jeho pôde,“ potvrdil tréner Ján Kozák. „Lenže absolvovať v takom krátkom čase dva náročné zápasy by nebolo rozumné. Niektorí hráči len začínajú súťaž, iní hrávajú menej. Prišla ponuka z Malty, zvážili sme ju. Ukazuje sa, že musíme hrať stretnutia so súpermi z tohto koša a vysledkovo ich zvládať, mali sme v nedávnej minulosti problémy s Gibraltarom či Lichtenštajnskom. V najbližšej kvalifikácii nás čaká Luxembursko a môže to byť mužstvo, ktoré ovplyvní situáciu v tabuľke, videl som ho v zápase v Taliansku a som presvedčený, že všetky zápasy neprehrá.“

Proti Malťanom, s ktorými ešte Slováci nikdy neprehrali, si Kozák chce vyskúšať najmä zloženie stredu obrany, v ktorej chýba kapitán Škrtel. Momentálne je zranený a v Kyjeve by ani nemohol nastúpiť, pretože má trest za žlté karty. Trénera zaskočilo aj zranenie brankára Muchu a nemôže opäť rátať ani s Vittekom, ktorého stále trápia zdravotné problémy, čím sa Kozákovi zúžili možnosti nasadenia hráčov v útoku.

Slovenskí futbalisti sa od nedele pripravovali v Senci, hoci káder bol kompletný až v utorok. „Zápas s Maltou je súčasť prípravy na štart kvalifikácie,“ pokračoval Kozák. „Chceme ho vyhrať, hoci vyvrcholením zrazu bude zápas na Ukrajine. V ňom by mali byť hráči čo najlepšie pripravení a podať čo najlepší výkon.“

Favoritom sú slovenskí futbalisti, ktorým v aktuálnom rebríčku FIFA patrí 45. miesto, Malte až 150. priečka. Slováci odohrali v tomto roku tri zápasy, zdolali Izrael (3:1) a Čiernu Horu (2:0), ale podľahli naposledy Rusku (0:1) pred jeho odletom na šampionát do Brazílie. Tréner verí, že jeho zverencov príde podporiť pred začiatkom kvalifikácie čo najviac fanúšikov. Potvrdil, že pri Škrtelovej neúčasti bude mať kapitánsku pásku Marek Hamšík.

Aj pre Malťanov pôjde dnes o prípravu na kvalifikačný štart, ktorý ich čaká s Chorvátskom v Záhrebe. V 20-člennej nominácii trénera Pietra Ghedina je väčšina hráčov z domácich mužstiev a len štyria legionári. Jedným z nich je nová posila Trnavy, útočník Jean Paul Farrugia, ktorý prišiel do Spartaka na hosťovanie z FC Hibernians, teda z tímu, ktorý trnavský tím vyradil ešte v prvom predkole tohtoročnej Európskej ligy.

Slovensko – Malta
Prípravný zápas vo futbale, Žilina, štvrtok od 18.20, priamy prenos na TV Dajto. Predpokladaná zostava Slovenska: Novota – Pekarík, Michalík, Ďurica, Hubočan – Weiss, Pečovský, Kucka, Hamšík, Stoch – Nemec.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #maltská futbalová reprezentácia