Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí futbalisti hostia Škótov. Sú krôčik od baráže

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov majú pred sebou posledné dve stretnutia v 3. kvalifikačnej skupine ME 2015, ktoré sa uskutočnia v Česku. Siahajú v nej na postup do baráže. Rozhodujúci krok môžu urobiť už vo štvrtok v súboji so Škótskom v Senci. Začína sa o 20.30.

04.09.2014 11:00
Ivan Galád Foto:
Ivan Galád, tréner reprezentácie SR do 21 rokov.
debata

Do play off postúpi desať víťazov skupín a štyri najúspešnejšie tímy z druhých miest. Na budúcoročnom šampionáte sa zúčastní sedem úspešnejších tímov z barážových súbojov a automatický štart majú organizátori turnaja.

Slováci si zabepečia druhé miesto v skupine dnešným víťazstvom, ba stačí im naň aj remíza. Potom ich záverečný pondelkový súboj s Holandskom v Tilburgu bude už len formalitou. Ak by dnes lídri skupiny Holanďania zakopli doma s Gruzínskom, mohli by Galádovi zverenci v záverečnom súboji bojovať ešte aj o prvé miesto v skupine. Mladí Holanďania si počínajú zatiaľ suverénne a stratili len dva body – remízou so Slovákmi v Senci.

Mladí Slováci v tomto roku ešte nehrali kvalifikačný zápas, všetkých päť stretnutí malo len prípravný charakter. V Škótsku pred necelým rokom v prvom zápase podľahli 1:2, čo bola v doterajšom priebehu kvalifikácie ich jediná prehra. Teraz sa chystajú ju súperovi vrátiť.

Slovenský tím absolvoval od nedele sústredenie v Senci. „Najbližšie zápasy vnímam, ako nádherné vyvrcholenie našej spoločnej dvojročnej práce,“ zdôraznil tréner Ivan Galád na stránke SFZ. Zostávajúci program v 3. skupine: dnes 18.30 Holandsko – Gruzínsko, 20.30 Slovensko – Škótsko v Senci, pondelok 8. septembra 17.00 Luxembursko – Škótsko, 18.30 Holandsko – Slovensko.

Zostávajúci program v 3. skupine: dnes 18.30 Holandsko – Gruzínsko, 20.30 Slovensko – Škótsko v Senci, pondelok 8. septembra 17.00 Luxembursko – Škótsko, 18.30 Holandsko – Slovensko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov