Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K zranenému Škrtelovi sa pridal Mucha. Nahradí ho Kuciak?

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na nedeľňajšom popoludňajšom zraze pred prípravným zápasom s Maltou (štvrtok 4. septembra o 18.20 h v Žiline) a úvodným duelom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska v Kyjeve proti domácej Ukrajine (pondelok 8. septembra o 20.45 h v Kyjeve) privítal v Senci len 11 hráčov.

31.08.2014 18:08
Ján Mucha Foto: ,
Ján Mucha.
debata

„Viacerí hrajú v nedeľu zápas. Niektorí sa k nám pripoja večer, ďalší pricestujú v pondelok, či už Kucka, Hamšík a Ďurica. Okrem Hubočana by sme mali byť v pondelok už kompletní. Ten má v novom klube nejaké problémy a pricestuje až v utorok,“ povedal v nedeľu popoludní Ján Kozák a doplnil: „Aj zranený Martin Škrtel chce prísť medzi nás a pravdepodobne v pondelok aj príde. Brankár Jano Mucha má problémy so svalom, takže nebude medzi nami. Čakáme, ako dopadne vo varšavskej Legii Dušan Kuciak a spojíme sa s ním. Ak bude zdravotne v poriadku, tak ho donominujeme.“

Štvrtkový duel proti Malte v Žiline poslúži Slovákom ako príprava na súboj na Ukrajine. „Musíme hrať aj také zápasy. Chceli sme absolvovať súboj aj so súperom takého rangu, v minulosti národné mužstvo výsledkovo nezvládlo stretnutia aj s podobnými súpermi. Vyvrcholením zrazu určite bude zápas na Ukrajine. Všetko bude smerovať k tomu, aby sme hráč boli pripravení na toto stretnutie,“ priznal skúsený trénerský odborník a prezradil, že alternatívou k Malte bola aj možnosť odohrať zápase v Portugalsku proti domácemu mužstvu.

Ján Kozák sa vyjadril aj k napätej situácii na Ukrajine. „Je smutné, že v 21. storočí sa dejú takéto veci veľmi blízko našej krajiny. UEFA to však má pod kontrolou. Ak by tam nebola situácia vyhovujúca, duel by sa tam nehral,“ myslí si 60-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom a dopĺňa: „Spoločne urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli. Čo sa týka zloženia kádra, vychádzame z toho, aký máme materiál. Som presvedčený, že sme vybrali tých najlepších hráčov, ktorí sú k dispozícii a zdraví. Nechceli sme vytrhnúť pár futbalistov z výberu do 21 rokov, pretože tí ešte majú šancu na baráž a takmer určite by nehrali. Sú tam talenty, ktoré do nášho kádra patria.“

Hlavný tréner tímu SR sa už veľmi teší na septembrový začiatok kvalifikácie, v ktorej budú Slováci bojovať o postup na ME 2016 okrem Ukrajiny aj so Španielskom, Bieloruskom, Macedónskom a Luxemburskom. „Neviem sa dočkať na kvalifikačné zápasy, pretože futbal je o súťaživosti, napätí či adrenalíne,“ doplnil Ján Kozák.

V kádri sa objavilo aj meno Ľubomíra Michalíka, ktorý hráva v súčasnosti v Kairate Almaty v Kazachstane pod vedením bývalého reprezentačného kouča Vladimíra Weissa st. Naposledy sa objavil v nominácii v máji 2012 v zápase proti Poľsku v rakúskom Klagenfurte. „Nominácia do reprezentácie má prekvapila a príjemne potešila. Nebol som jej pravidelným členom. Dozvedel som sa to tesne pred zverejnením nominácie,“ povedal pre agentúru SITA Ľubomír Michalík. V hráčskom zozname je aj dvojica z ázijských klubov Lekhwiya a Al-Ain Vladimír Weiss ml. a Miroslav Stoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Ján Mucha #Martin Škrtel #slovenská futbalová reprezentácia