Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Čiernej Hore dostane šancu aj Novota. S reprezentáciou už nerátal

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák prezradil na štvrtkovej tlačovej konferencii v Senci základnú zostavu, ktorú pošle na trávnik v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Čiernej Hore.

22.05.2014 18:04
Ján Novota Foto: ,
Ján Novota.
debata

Už pred týmto duelom, ktorý sa začne o 20.20 h, bolo jasné, že pri neúčastí brankárov Jána Muchu, Dušana Kuciaka a Matúša Kozáčika si premiéru v seniorskom národnom tíme SR odkrúti jeden z dvojice Martin Dúbravka, Ján Novota. Šesťdesiatročný rodák z Matejoviec nad Hornádom pošle od začiatku na trávnik gólmana dánskeho Esbjergu Dúbravku, ale druhý polčas odchytá brankár rakúskeho Rapidu Viedeň Novota.

„Mám predstavu o zostave, akurát Miňo Stoch prišiel k nám až v stredu a v poslednom čase bol najviac vyťažený. Verím, že ho dáme do takého stavu, aby mohol nastúpiť. Chcem na ihrisko poslať takúto základnú zostavu: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Čikoš – Pečovský, Guédé – Šesták, Weiss, Stoch – A. Nemec,“ uviedol pred zástupcami médií pri Slnečných jazerách kormidelník SR.

„Spokojný budem, keď bude plný štadión v Senci, potešíme fanúšikov a dosiahneme úspešný výsledok, teda vyhráme,“ doplnil Ján Kozák.

Avizovaná základná zostava SR:
Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Čikoš – Pečovský, Guédé – Šesták, Weiss, Stoch – A. Nemec

Novota: S reprezentáciou som už nerátal

Štyria futbalisti v aktuálnom kádri si môžu pripísať prvý štart v reprezentačnom drese. Okrem Dúbravku, Čikoša a Saba aj brankár Ján Novota, ktorý je z tejto skupiny hráčov najstarší, oslávil už tridsiatku. Dúfal ešte, že bude mať šancu zachytať si v reprezentačnej bránke?

„Budem úprimný, s tým som už nerátal. Ale o to väčšiu radosť mám,“ teší sa Novota, ktorý má za sebou výbornú sezónu v Rapide Viedeň. Patril medzi opory mužstva a dokonca utvoril klubový rekord – neinkasoval v lige 624 minút.

„Tento môj výkon mal dosť veľkú odozvu, nielen v klube, ale aj v médiách. Pomohlo mi celé mužstvo. V lige sme mali mladý tím, skončili sme na druhom mieste za suverénnym Salzburgom, to nik nečakal. Záverečných jedenásť zápasov sme neprehrali, myslím si, že toto bola najlepšia sezóna a ak by som sa ešte teraz dožil aj reprezentačnej premiéry, k spokojnosti mi nič nebude chýbať.“

Zmluvu v Rapide má ešte na dva roky a pripomína, že nechce meniť dres, lebo je vo Viedni spokojný. Jeho spoluhráčom je aj Branko Boskovič, ktorý pochádza z Čiernej Hory a nechýba ani v aktuálnej nominácii súpera.

„Lúčili sme sa s tým, že sa uvidíme u nás na Slovensku. Teším sa na neho. Je to výborný hráč, ofenzívny stredopliar, má supertechniku, dobre zahráva štandardné situácie. Musíme si dať na neho pozor,“ pripomína Novota.

Pred zápasom je optimista. „Očakávam víťazstvo a keď dostanem šancu, chcem podať čo najlepší výkon,“ dodal bývalý brankár Dunajskej Stredy.

Autor: zn

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Ján Novota