Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do tímu dvadsaťjednotky proti Turkom pribudli Maroši a Paur

Na nedeľňajšom popoludňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov pred blížiacim sa medzištátnym prípravným stretnutím v Turecku proti domácemu B-tímu (hrá sa v stredu 5. marca o 14.00 h SEČ) privítal tréner Ivan Galád v Senci 16 z 18 nominovaných hráčov.

02.03.2014 16:36
Jakub Paur Foto:
Jakub Paur.
debata

V kádri na duel v „krajine polmesiaca“ prišlo aj k dvom zmenám: brankára Dobrivoja Rusova zo Spartaka Trnava nahradil Marko Maroši z Wiganu Athletic a namiesto zraneného Alberta Rusnáka z ďalšieho anglického klubu Birmingham City pribudol do mužstva z pozície náhradníkov Jakub Paur z MŠK Žilina.

„Útočník Jakub Vojtuš z portugalského Olhanense je na ceste do Senca a stihne dnešný tréning, ktorý je plánovaný o 17.00 h. Plzeň, kde pôsobí Patrik Hrošovský, hrá večer ligový zápas proti Znojmu. Patrik bude k dispozícii v pondelok,“ informoval v nedeľu popoludní technický vedúci SR „21“ Dávid Vailing, ktorý sa vyjadril aj na margo spomenutých dvoch zmien: „Rusnák má natiahnuté slabiny, v Turecku nemôže hrať. Pokiaľ ide o brankára Rusova, jeho manželka očakáva prírastok, a tak po dohode zostane Dobrivoj doma. Na zraze už boli za nich Paur i Maroši.“

Výprava tímu SR „21“ sa v pondelok predpoludním letecky presunie z Viedne do Istanbulu. „Tam presadneme na ďalší spoj do dejiska duelu. Sanliurfa sa nachádza až pri hraniciach so Sýriou. Večer by sme si chceli už zatrénovať, oficiálnu tréningovú jednotku absolvujeme v utorok o 14.00 h SEČ, teda v čase stredajšieho zápasu,“ uviedol D. Vailing.

Slovenská dvadsaťjednotka nastúpi 5. 3. na duel v rámci súťaže Challenge Trophy 2013 – 2015 prakticky proti tureckému reprezentačnému B-tímu. „Ich výber má hráčov s ročníkom narodenia 1990. V tejto súťaži hrá spolu deväť krajín, malo by ísť o kategóriu do 23 rokov. My sme v štvorčlennej skupine, okrem Turecka budú našimi súpermi aj Estónsko a Anglicko,“ skonštatoval technický vedúci SR „21“ a dodal: „Pre chalanov to bude vhodná a kvalitná previerka pred jesenným záverom kvalifikácie ME 2015. Verím, že v stredu odohrajú dobrý zápas proti náročnému protivníkovi.“

Futbalisti SR „21“ odohrajú súťažné stretnutie až o šesť mesiacov – 4. septembra, keď privítajú doma Škótsko v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2015 tejto vekovej kategórie do Česka. „Galádovci“ sú priebežne na čele poradia 3. kvalifikačnej skupiny s trojbodovým náskokom pred Holanďanmi, tí však absolvovali o dva zápasy menej.

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátny prípravný zápas s B-tímom Turecka (do 23 rokov) v rámci súťaže Challenge Trophy 2013 – 2015 (hrá sa 5. marca 2014 o 14.00 h SEČ v Sanliurfe):
Brankári: Patrik Le Giang (MŠK Žilina), Marko Maroši (Wigan Athletic/Angl.) Obrancovia: Dionatan Teixeira (FK Dukla Banská Bystrica), Branislav Niňaj, Martin Vrablec (obaja ŠK Slovan Bratislava), Róbert Mazáň (FK Senica), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha/ČR)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam/Hol.), Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Michal Škvarka, Jakub Paur (obaja MŠK Žilina), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Richard Lásik (Brescia Calcio/Tal.), Martin Chrien (FK Dukla Banská Bystrica)
Útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Jakub Vojtuš (SC Olhanense/Portug.)

debata chyba
Viac na túto tému: #futbalová reprezentácia do 21 rokov #Marko Maroši #Jakub Paur