Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák nahradil zranených hráčov vykartovanými dvadsaťjednotkármi

Na historicky prvý súboj proti Gibraltáru sa od soboty chystá 16 slovenských futbalových reprezentantov.

16.11.2013 17:27 , aktualizované: 18:25
zreľák, Crisetig, dvadsaťjednotka Foto: ,
Adam Zreľák (v popredí) sa pokúsi využiť svoju šancu.
debata (1)

Z pôvodnej 17-člennej nominácie trénerovi Jánovi Kozákovi vypadlo pre zranenie trio Martin Dobrotka, Filip Hološko a Tomáš Ďubek. Nahradila ich dvojica vykartovaných reprezentantov do 21 rokov – útočník Adam Zreľák (MFK Ružomberok) a obranca Branislav Niňaj (Slovan Bratislava). Toto duo, ktoré pre trest nemôže nastúpiť v pondelok v zápase tímu do 21 rokov v kvalifikácii ME v Gruzínsku, sa už hlásilo v sobotu popoludní na zraze reprezentantov v Senci.

„Zápas dvadsaťjednotiek proti Holandsku bol veľmi kvalitný. Pred zápasom by sme remízu brali, po ňom sme však boli trošku sklamaní. Čo sa týka môjho gólu, som rád, že mi to tam padlo a dúfam, že tých gólov bude ešte viac,“ vyhlásil Adam Zreľák, ktorý priznal, že by rád skóroval aj v drese A-mužstva: „Uvidíme, ako to dopadne. Budem sa snažiť presvedčiť trénera Kozáka a v prípade, že nastúpim, odovzdať na trávniku maximum. Na jednej strane ma mrzí, že chlapcom z dvadsaťjednotky nepomôžem, ale na druhej strane som aj rád. Vnímam to tak, že mám šancu ukázať sa v áčku a chcem o ňu zabojovať. Nomináciu do seniorského tímu som nečakal. Som veľmi šťastný.“

Devätnásťročný ružomberský útočník (nar. 5. mája 1994) varuje, že po dobrom výsledku v Poľsku by nemalo prísť k podceneniu neznámeho súpera. „Gibraltár nepoznáme, je to síce slabší súper ako Poľsko, ale nesmieme ich podceniť a musíme ísť na 100 percent,“ doplnil na záver Zreľák, ktorý tipuje v dueli s Gibraltárom víťazstvo Slovenska 3:0.

Druhým mladíkom z Galádovej „dvadsaťjednotky“ v Kozákovom výbere je stopér majstrovského Slovana Bratislava Branislav Niňaj. Aj on priznal, že nominácia do seniorského tímu ho veľmi prekvapila a potešila. „Som veľmi rád, že som nominácii trénera Kozáka. Bol to dosť veľký šok, príjemne ma to prekvapilo. Budem sa snažiť čo najlepšie trénovať a chytiť sa šance v prípade, že ju dostanem. Na druhej strane ma mrzí žltá karta v dueli s Holandskom, ktorá bola úplne zbytočná. Bola to moja chyba. Pred zápasom som vedel, že už mám na konte žltú kartu, ale v danom momente som na to zabudol. Proti Gibraltáru nesmieme nič podceniť, každý zápas na reprezentačnej úrovni je náročný. Keď k nemu pristúpime zodpovedne, tak si myslím, že by sme sa nemali báť ničoho.“

Prípravné stretnutie Gibraltár – Slovensko sa uskutoční v utorok 19. novembra na Estadio de Algarve v portugalskom Fare o 19.30 h.

Nominácia reprezentácie Slovenska na prípravné stretnutie s Gibraltárom:

Brankári: Tomáš Košický (Novara/Tal.), Pavol Bajza (FC Parma/Tal.)
Obrancovia: Martin Juhar (Slavia Praha/ČR), Pavol Farkaš (Ternana/Tal.), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Kóňa (FK Senica), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), David Depetris (Caykur Rizespor/Tur.), František Kubík (bez klubovej príslušnosti), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.), Adam Zreľák (MFK Ružomberok)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Gibraltár #Kozák #prípravný zápas #zmena v nominácii