Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bosna v plnej sile. Sušič nominoval na Slovákov všetky hviezdy

Tréner futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny Safet Sušič nominoval na blížiaci sa dvojzápas proti Slovensku (piatok 6. septembra o 20.15 h v Zenici a v utorok 10. septembra o 20.15 h v Žiline) v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie všetky svoje najväčšie hviezdy.

26.08.2013 12:23 , aktualizované: 13:30
Edin Džeko Foto: ,
Edin Džeko z Manchestru City takisto nechýba v nominácii Bosny.
debata

V 23-člennej nominácie, zverejnenej v pondelok na tlačovej konferencii, sa nachádzajú kanonieri Edin Džeko (Manchester City) a Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart), ale aj stredopoliari Miralem Pjanič (AS Rím), Senad Lulič (Lazio Rím) či obranca nemeckého Bayeru Leverkusen Emir Spahič. Pozvánku dostal aj záložník Izet Hajrovič, ktorý na mládežníckej úrovni reprezentoval Švajčiarsko.

„Hajrovič dostal občianstvo. Zo začiatku s ním počítam na lavičku náhradníkov. Je to mladý hráč, ale pozorne som ho sledoval na klubovej úrovni a určite môže byť veľkým prínosom pre našu reprezentáciu. Pravidelne hráva za Grasshopper,“ uviedol na tlačovej konferencii Sušič. jeho zverenci prehrali v nedávnom medzištátnom prípravnom dueli s hráčmi Spojených štátov amerických 3:4, čím prišli o sériu deviatich zápasov bez prehry. „Škoda, že sme ukončili šnúru bez neúspechu. Napriek prehre s USA nemám pred stretnutiami so Slovákmi obavy. Naši futbalisti pravidelne hrávajú vo svojich kluboch a majú slušnú formu. Určite sme pripravení. Mrzí ma len, že Salihovič dostal cez víkend červenú kartu už v 9. min a nedohral ligový zápas Hoffenheimu s Freiburgom,“ vyhlásil 58-ročný kouč.

Safet Sušič má znalosti o najbližšom súperovi svojich zverencov. „Videl som zápas Slovákov v Rumunsku. Myslím si, že ich tréner nemá dôvod niečo meniť. Slováci nemajú čo stratiť, preto si myslím, že budú hrať otvorený futbal. My musíme konať zodpovedne, pokúsiť sa streliť úvodný gól, aby sme sa čím skôr upokojili a potom to už pôjde,“ uzavrel Safet Sušič.

Bosna a Hercegovina je na čele G-skupiny európskej časti kvalifikácie MS 2014, na konte má 16 bodov. Slovensku patrí tretia pozícia so sedembodovým mankom na lídra, na druhej priečke je 13-bodové Grécko.

Nominácia Bosny a Hercegoviny:

Brankári: Asmir Begovič (Stoke City/Angl.), Asmir Avdukič (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzič (VfR Aalen/Nem.) Obrancovia: Ermin Bičakčič (Eintracht Braunschweig/Nem.), Emir Spahič (Bayer Leverkusen/Nem.), Toni Šunjič (Zaria Lugansk/Ukr.), Ervin Zukanovič (KAA Gent/Belg.), Mensur Mujdža (SC Freiburg/Nem.), Boris Pandža (bez angažmánu) Stredopoliari: Miralem Pjanič (AS Rím/Tal.), Senad Lulič (Lazio Rím/Tal.), Sejad Salihovič (TSG Hoffenheim/Nem.), Adnan Zahirovič (VfL Bochum/Nem.), Elvir Rahimič (CSKA Moskva/Rus.), Haris Medunjanin (Gaziantepspor/Tur­.), Miroslav Stevanovič (Elche/Šp.), Zvjezdan Misimovič (Kuej-čou Žen-che/Čína), Avdija Vršajevič (Hajduk Split/Chor.), Senijad Ibričič (Lokomotiv Moskva/Rus.), Izet Hajrovič Grasshopper Zürich/Švaj.) Útočníci: Edin Džeko (Manchester City/Angl.), Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart/Nem.), Edin Višča (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #nominácia #bosna #kvalifikácia MS 2014