Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák potvrdil, že v Rumunsku bude chytať Mucha, zvyšok je otázny

Nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák st. neprezradil základnú zostavu na stredajšie prípravné stretnutie na Národnom štadióne v Bukurešti proti domácemu Rumunsku. Päťdesiatdeväťročný kouč ozrejmil akurát obsadenie brankárskeho postu.

13.08.2013 18:22
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák počas tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie pred prípravným zápasom s Rumunskom.
debata

„O zložení základnej jedenástky mám jasno. Samozrejme, ešte na nás čaká jeden tréning. Máme dostatočne široký káder, aby sme utvorili dobrú zostavu a podali dobrý výkon. Čo sa týka brankárskeho postu, príležitosť medzi tromi žrďami dám Jánovi Muchovi, ktorý vyzeral na tréningu veľmi dobre a chcem ho vyskúšať aj v ostrom teste, nakoľko obaja zvyšní gólmani Dušan Kuciak a Matúš Kozáčik pravidelne hrávajú vo svojich kluboch a majú toho dosť. Z toho dôvodu bude Jano pravdepodobne chytať celý zápas,“ povedal Ján Kozák na utorňajšej podvečernej tlačovej konferencii v Bukurešti.

Bilancia Slovenska nie je v tomto kalendárnom roku priaznivá, v štyroch zápasoch ani raz nezvíťazilo, dosiahlo tri remízy a jednu prehru. Naposledy sa Slováci tešili z výhry 12. októbra 2012, keď v kvalifikačnom dueli na bratislavských Pasienkoch zdolali Lotyšov tesne 2:1. Rumunsko odohralo v júni medzištátny prípravný duel proti Trinidadu, zvíťazilo jednoznačne 4:0.

Na Národnom štadióne v Bukurešti nebude zrejme pred domácimi fanúšikmi pomýšľať na nič iné ako na víťazstvo. Táto balkánska krajina preverila naposledy Slovensko ešte vo februári 2005, na štadióne G.S.Z. v cyperskej Larnake sa vtedy zrodila remíza 2:2. Góly za SR strelili Róbert Vittek a Miroslav Karhan.

Slováci ešte Rumunov nezdolali, v siedmich vzájomných stretnutiach v ére samostatnosti SR dosiahli tri remízy a štyrikrát odchádzali so sklonenými hlavami. „Rumunsko má kvalitné mužstvo so silnými individualitami. Nečaká na nás ľahký zápas, Rumuni hrajú na domácej pôde a určite bude ťažké ich zdolať,“ povedal kapitán SR Marek Hamšík.

Do Bukurešti odcestovala v utorok na poludnie z pôvodnej 23-člennej nominácie len dvadsiatka hráčov, chýbať budú útočník František Kubík, ľavonohý univerzál Dušan Švento a obranca Tomáš Hubočan. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ ukrajinského Arsenalu Kyjev Kubík utrpel v nedeľňajšom ligovom dueli ťažký výron na nohe, Švento z rakúskeho tímu Red Bull Salzburg má zdravotné problémy a zadák Zenitu Petrohrad Hubočan prišiel zranený už na zraz. Navyše, stopéra FC Liverpool a kapitána národného tímu SR Martina Škrtela nahradil stredný obranca ruského klubu Tom Tomsk Kornel Saláta.

Podľa postavenia v augustovom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) je favoritom stredajšieho merania síl domáci výber, ktorému patrí 33. pozícia, Slovensko je na 62. mieste. Stredajší duel s výkopom o 20.00 h SELČ povedú írski rozhodcovia, hlavným arbitrom bude 35-ročný Neil Doyle, na čiarach mu budú pomáhať krajania Wayne McDonnell a Ciaran Delaney.

Predpokladaná zostava SR:
J. Mucha ml. – Pekarík, Čišovský, J. Ďurica, Breznaník – Pečovský, Kucka – Mak, Hamšík, Weiss ml. – Šesták

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Ján Mucha