Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marek Čech: V Afrike by sme týchto Holanďanov určite zdolali

Repríza osemfinále z posledných MS vo futbale medzi Holandskom a Slovenskom sa opätovne skončila radosťou favorizovaných Oranjes. Tí síce nepodali na štadióne De Kuip najhviezdnejši výkon, ale i tak vyhrali bez väčších problémov 2:0.

31.05.2012 02:05
Marek Čech, Arjen Robben Foto:
Marek Čech v súboji s Arjenom Robbenom.
debata (9)

„Holandské mužstvo vyhralo zaslúžene. Bolo lepšie po všetkých stránkach, my sme mali len zopár zábleskov, ale ani jeden sme nedokázali pretaviť na gól. Rozdiel medzi mužstvami bol hlavne v ovládaní lopty, ktorú mali Holanďania takmer stále vo svojej moci. Patria k favoritom EURO a ja im budem držať palce,“ priznal tréner slovenského mužstva Stanislav Griga.

Tomu sa najviac z jeho zverencov páčil výkon útočníka Mareka Bakoša. Zakončovateľ Viktorie Plzeň sa na hrote nestratil, bol aktívny, dokonca v závere prvého polčasu mohol aj skórovať, ale v tutovke tesne minul bránku. „To bola veľká šanca, malo by sa to premienať. Akosi sa mi v závere sezóny prestalo strelecky dariť, takže chvalabohu, že sa už skončila,“ priznal a ku svojej strele na Stekelenburga dodal: „Chcel som hlavne trafiť bránku, do dolného rožku. Bohužiaľ, nevyšlo to. Čo chýbalo? Možno trošku šťastia, možno umenia.“

Neľahkú úlohu ubrániť hviezdneho Arjena Robbena zvládol na výbornú ľavý obranca Dušan Švento. „Robben je veľmi rýchly, čo z neho robí jedného z najlepších hráčov na svete. Aj preto som rád, že sa teraz do žiadnej veľkej šance nedostal,“ vyhlásil.

Jedným zo štyroch hráčov v slovenskom tíme, ktorý hrali proti Holanďanom v Durbane, a aj teraz v Rotterdame, je Marek Čech. Z hry favorizovaného mužstva bol troch sklamaný. „Očakával som od nich lepšiu hru, ale tak, sú ‚len‘ v príprave. Škoda, že tento zápas sa nehral na majstrovstvách sveta, pretože v tej forme, ktorú sme vtedy mali, by sme ich určite porazili,“ konštatoval obranca tureckého Trabzonsporu.

Veľké ovácie domáceho publika zožal Dirk Kuyt, ktorý v rokoch 2003–2006 strelil za Fayenoord v 101 zápasoch 71 gólov. „Hrali sme lepšie ako proti Bulharsku, a hlavne sme vyhrali, navyše s čistým štítom. Ešte máme nejaký čas na prípravu, a potom to už vypukne. Síce sme hrali proti Slovensku a čaká nás ešte duel so Severným Írskom, všetci máme v mysliach súboj s Dánskom na šampionáte,“ vyhlásil tridsaťjedenročný útočník Liverpoolu.

9 debata chyba