Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Advocaat: Hralo iba jedno mužstvo - zborná Ruska. Súper len kazil hru

Holandský kouč Dick Advocaat bol po prehre Ruska na štadióne Lokomotivu so Slovenskom 0:1 v kvalifikácii EURO 2012 rozčarovaný. Svoj tím ale podržal, ocenil výkon "zbornej komandy" a fanúšikom i médiám odkázal, že jeho hráči sa po zápasu každému môžu smelo pozrieť do očí.

07.09.2010 21:39
Dick Advocaat Foto:
Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Dick Advocaat.
debata (34)

Rusi pod Advocaatovým vedením prehrali prvýkrát, predtým v príprave zdolali Bulharov 1:0 a už v kvalifikácii Andorru na jej pôde 2:0. V Moskve však v prvom vážnom zápase zlyhali najmä v premieňaní šancí. „Som veľmi rozčarovaný výsledkom, no naša hra ma potešila, lebo bola dobrá. Mali sme veľmi veľa šancí a hostia takmer žiadnu. Ich jedinú poriadnu príležitosť sme im darovali my. Nemôžem povedať, že hráči tvrdo nepracovali, ale šťastie nebolo na našej strane,“ hodnotil po zápase Holanďan.

Kouč s prezývkou „malý generál“ uviedol, že Rusi sa proti výborne organizovanému súperovi presadzovali len ťažko, ale šancí mali dosť: „Hráčom som po zápase povedal, že môžu mať hlavy vysoko. Dnes hralo len jedno mužstvo – zborná Ruska. Vy novinári môžete mať na to samozrejme iný názor. Pri všetkej úcte k súperovi, on dnes len bránil a kazil hru. Slováci bránili s ôsmimi až deviatimi hráčmi, my sme museli hľadať voľný priestor a len ťažko sa nám to darilo dobrými prihrávkami. Ukázali sme výborný futbal a hrali dobre, hre sme obetovali všetko. Jednoducho sme nepremenili šance.“

34 debata chyba