Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pľuli po nás a vyhrážali sa nám, posťažovali si hráči na Macedóncov

Tvrdá hra, simulovanie, nadávky, zdržovanie. Aj takto sa v Bratislave prezentovala futbalová reprezentácia Macedónska. Zverenci trénera Vladimíra Weissa dlho nevedeli hru balkáncov prekabátiť, no napokon sa im to predsa len podarilo zásluhou Filipa Hološka v nadstavenom čase.

04.09.2010 09:01
Slovensko - Macedónsko Foto:
Potýčka v zápase Slovensko - Macedónsko.
debata (31)

„Spadol nám veľký kameň zo srdca. Bol to poriadne náročný duel. Cez zabetónovanú obranu súpera sa len ťažko presadzovalo,“ zhodnotil zápas striedajúci Juraj Kucka. Aj on na vlastnej koži nie raz pocítil tvrdosť súperových hráčov: „Nehralo sa pekne. Macedónci zdržiavali hru, okopávali nás a dosť simulovali. Celé to vyústilo až k vylúčeniu, kde vrela krv na jednej aj druhej strane.“

Nečistá hra hosťujúcich hráčov sa nepozdávala ani najaktívnejšiemu hráčovi slovenského tímu Miroslavovi Stochovi. „Nebolo to nič príjemné. Zákerne nám nadávali, ba dokonca po nás aj pľuvali. Rozhodca to videl, no nezakročil. Také niečo by sa nemalo diať,“ konštatoval šikovný krídelník Fenerbahce Istanbul.

Najmenší hráč na ihrisku veril v slovenský triumf až do samého konca a oplatilo sa mu. „Nikto nebol rozhodený, verili sme si. V závere sme o niečo viac riskovali a hrali prakticky na štyroch útočníkov. Som rád, že naša herná kvalita sa napokon pretavila do gólovej koncovky,“ pripojil Stoch.

Štadión na bratislavských Pasienkoch sa zaplnil len niečo málo spolovice, čo odchovanca nitrianskeho futbalu vôbec netešilo. „Čakali sme, že príde viac ľudí, no opäť si nenašli cestu na štadión. Tí čo boli sa snažili a hnali nás vpred. Ďalší zápas proti Írom nás čaká v Žiline, tak dúfam, že tam už bude vypredané. Zaslúžili by sme si to,“ dodal Stoch.

Hrdinom zápasu bol útočník Filip Hološko. Dlho sa nevedel presadiť, no v 91. minúte unikol obrane súpera a rozhodol o výhre Slovenska. I on si počas zápasu od hráčov súpera čo-to vypočul a vytrpel. „Pľuvance nie sú príjemné no a takisto mi vadilo, že sa nám vyhrážali. Stále sme počúvali, čo nás bude čakať, keď prídeme do Macedónska…,“ povzdychol si na adresu hráčov z porazeného tímu Hološko.

31 debata chyba