Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemôžeme hrať futbal. Slavia žiadala kvôli masakru v Prahe o odklad zápasu, UEFA vyhovela

Futbalový klub Slavia Praha, po tragickej streľbe na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe, ktorá si vyžiadala 15 mŕtvych, požiadala UEFA o odloženie večerného zápasu futbalistiek v Lige majsteriek.

21.12.2023 19:33
Jaroslav Tvrdík Foto:
Predseda predstavenstva Slavie Praha Jaroslav Tvrdík.
debata

Na sociálnej sieti X to uviedol predseda predstavenstva vršovického klubu Jaroslav Tvrdík. Žiadosť prišla len pár hodín pred súbojom s rakúskym St. Pöltenom, ktorý bol naplánovaný na 21:00 h. UEFA vo štvrtok podvečer žiadosti Slavie vyhovela.

„Dnes nemôžeme hrať futbal. Požiadali sme UEFA o odloženie večerného zápasu Ligy majstrov žien. Naše myšlienky a vyjadrenie hlbokej ľútosti a úprimnej sústrasti mieria k rodinám a príbuzným obetí, ktoré si streľba vyžiadala,“ napísal Tvrdík.

SR Futbal NL 11. kolo Trnava Slovan TTX Čítajte viac Príde Slovan o Borjana? V Srbsku riešia jeho návrat: Platíme ho, rozhodne jeden muž, znie z Belehradu

Strelec zabil v budove školy v centre Prahy vo štvrtok popoludní najmenej 15 ľudí, ďalších 24 je zranených. Páchateľ je mŕtvy. Ide o najtragickejší prípad streľby v Česku.

Slavia najprv uviedla, že chce zápas otvoriť minútou ticha, neskôr svoj plán zmenila a žiadala odklad. „Dnešný zápas otvoríme minútou ticha za všetkých, ktorí sa dnes stali obeťami neľudského útoku na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe,“ uviedol najskôr pražský klub.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov