Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezovej VAR zrušil gól, Trnava sa bránila. Ružomberok spoznal finálového súpera

Futbalisti Spartaka Trnava sa stali druhým finalistom Slovenského pohára. V odvete semifinále uhrali na pôde Podbrezovej postupovú remízu 0:0, keď v prvom zápase zvíťazili 1:0. Súperom Spartaka v súboji o trofej bude Ružomberok. Obhajca triumfu sa tak pokúsi získať domáci pohár tretíkrát za sebou v stredu 1. mája o 15.00 h.

17.04.2024 19:56 , aktualizované: 21:15
Spartak Trnava Foto: ,
Spartak Trnava vedený trénerom Michalom Gašparíkom a kapitánom Martinom Mikovičom sa prebojoval do tretieho finále v Slovnaft Cupe za sebou.
debata

Domáci futbalisti mohli ísť do vedenia už po deviatich minútach hry, ale hlavný rozhodca po kontrole VARom zrušil otvárací zásah pre faul Kabonga pred strelením gólu.

Domáci mali v prvom polčase miestami drvivú prevahu, brankár Takáč pri ich šanciach vyťahoval jednu bravúru za druhou a držal svoj tím nad vodou.

Po zmene strán aktivita „železiarov“ pokračovala, hostia však udržali vzadu nulu. „Andeli“ mohli napokon aj vyhrať, keď v závere do otvorenej domácej obrany unikli Bukata so Štefánikom, druhému menovanému však nedôrazné zakončenie chytil Danko.

odveta semifinále Slovnaft Cupu:
FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:0
Rozhodovali: Ziemba – Vorel, Roszbeck, ŽK: Bajo – Bukata, Daniel, Takáč, Poznar, 3650 divákov.
Podbrezová: Danko – Bartoš, Bakaľa, Mielke – Kováčik, Bajo (71. Chyla), Paraj, Sanusi – Galčík (77. Talakov, 88. Masaryk), Assinor, Kabongo (77. Okunola)
Trnava: Takáč – Daniel, Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič (90. Poznar) – Zeljkovič – Ofori (71. Štefánik), Bukata, Azango (83. Bolaji) – Ďuriš
/prvý zápas: 0:1, postúpila Trnava/

Hlasy po zápase /zdroj: www.fcspartaktrnava.com/:
Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „Proti Trnave sme boli tri polčasy lepší a nepostúpili sme. Mám rešpekt k hráčom a klubu, nemám však rešpekt k trénerovi Gašparíkovi a on dobre vie, prečo to je a odkedy. Rešpektujem svojich chlapcov, ktorí taký zápas nikdy nehrali, a on im nedal rešpekt. Chlapcov musím pochváliť, dnes to bolo o Podbrezovej, som na hráčov hrdý.“
Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Na dnešnom zápase nám veľmi záležalo, som hrdý na hráčov a to je najväčšia emócia. Je to tri roky a 23 zápasov, čo sme neprehrali a dnes nás čakal extrémne ťažký súper, veľmi motivovaný, hrali svoj životný zápas. Samozrejme, mali sme šťastie, taký je futbal. Doma sme mohli o dva tri góly vyhrať a tu rovnako tak prehrať. V tomto to bolo náročné, predtým sme do finále prešli cez penalty, dnes to hrozilo tiež, ale ustáli sme to. Kvalitný súper, hral ako o život, ale charakter našich hráčov, čo do toho dali, tak sa počíta. Tých 23 zápasov bez prehry je obrovská porcia.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovnaft cup