Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haaland zažil veľkú rodinnú tragédiu: Guardiola odhalil tajomstvo a umlčal kritikov skvostného útočníka City

Hráči Manchestru City zvíťazili v utorok večer nad Brentfordom 1:0 v 18. kole Premier League. Víťazný gól strelil v 71. minúte Erling Haaland.

21.02.2024 13:48
Erling Haaland Foto:
Erling Haaland.
debata

City sa týmto víťazstvom dostali na druhé miesto v tabuľke len o bod za vedúcim Liverpoolom. Haalandov gól proti Brentfordu bol jeho 22. z 28 zápasov v tejto sezóne vo všetkých súťažiach.

V Premier League ich dal sedemnásť a pridal päť asistencií a od svojho príchodu do City v roku 2022 dal aspoň jeden gól každému klubu v lige.

Hoci jeho čísla sú stále pôsobivé, faktom je, že nedáva góly ako v minulej sezóne. Médiá ho kritizujú, rovnako ako fanúšikovia na sociálnych sieťach. Tréner City Pep Guardiola to tentoraz neuniesol.

"Je dobré, že vystrelil až deväťkrát a v ďalšom zápase dal znova gól. Nemôžem sa naňho hnevať. Bol som futbalista a za celú kariéru som strelil jedenásť gólov. Tá trvala jedenásť rokov, takže v priemere som dal jeden gól za sezónu.

Na základe toho som správna osoba, ktorá má kritizovať a radiť útočníkom? Nevyčítam mu to, vo futbale je to normálne. Hráči sú ľudské bytosti," povedal Guardiola po zápase s Chelsea, keď Haaland niekoľkokrát minul bránku.

Ladislav Borbély Čítajte viac Futbalová bigamia, reaguje Borbély na správy, že Calzona povedie aj Neapol. Reprezentácia vraj bude len doplnková aktivita

Guardiola ho neprestal chrániť ani po víťazstve nad Brentfordom.

„Pre Erlinga to bol neuveriteľne ťažký týždeň. Zomrela mu stará mama a on si tým veľmi vytrpel. O jeho tragédii som sa dozvedel až neskôr, pretože mi to nechcel povedať. Vyzval som ho, aby sa porozprával o tom, ako sa cíti. Aj jeho otec, ktorý stratil matku,“ povedal Guardiola a vzápätí dodal:

"Skvelí strelci vždy strieľajú góly. Aj keď sa na chvíľu zastavia, vrátia sa rovnako efektívni ako predtým. Nekritizujte ich. Nikdy, nikdy. Skôr či neskôr opäť strelia gól, ako to urobil Erling v zápase proti Brentfordu.

Bol to jeho cieľ, ktorý sme potrebovali. Tí, čo ho kritizujú, zrejme nevedia, že pre vážne zranenie vynechal dva mesiace tréningu a má za sebou hrozný týždeň. To všetko je pre človeka ťažké. Nie je v najlepšom stave, ale keď to všetko vezmeme do úvahy, je to normálne," uzavrel Guardiola.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city #Erling Haaland