Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol jedným z najobávanejších kanonierov. Legendárny Talian zomrel pred operáciou srdca

Bývalý taliansky futbalový útočník Gigi Riva zomrel v pondelok vo veku 79 rokov. Úmrtie najlepšieho strelca v histórii národného tímu potvrdila Talianska futbalová federácia pre AFP.

22.01.2024 21:16
687206923 Foto:
Taliansko nemalo lepšieho strelca ako Gigi Riva.
debata

Talianska agentúra ANSA predtým v priebehu pondelka informovala, že Rivu museli po víkendovom kolapse hospitalizovať a mal sa podrobiť operácii srdca.

Riva bol považovaný za jedného z najlepších kanonierov svojej doby. S Talianskom získal titul európskeho šampióna v roku 1968. O dva roky neskôr bol s krajanmi druhý na MS za Pelého Brazíliou.

838731673 Čítajte viac Vence z Liverpoolu či Barcelony, nemecký prezident s kancelárom. Mníchov sa lúčil s cisárom Franzom

Štartoval aj na MS 1974. V repre­zentácii zaznamenal 35 gólov v 42 stretnutiach a vedie historickú tabuľku strelcov pred Giuseppem Meazzom (33).

V ankete Zlatá lopta prestížneho magazínu France Football obsadil v roku 1969 druhú priečku za krajanom Giannim Riverom a o rok neskôr skončil tretí. Kariéru ukončil v roku 1976.

Na počesť strojcu jediného majstrovského titulu Cagliari z roku 1970 bude minúta ticha pred všetkými duelmi v talianskych súťažiach až do konca tohto týždňa, informovala Talianska futbalová federácia (FIGC).

Toto bol nezabudnuteľný Franz Beckenbauer Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Pozrite si fotografie zo života Franza...
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #futbal #Legenda #Gigi Riva