Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutná scéna v Saudskej Arábii. Pri spomienke na Beckenbauera diváci bučali a pískali

Veľký škandál sa odohral pred semifinálovým zápasom španielskeho Superpohára medzi Realom a Atleticom Madrid (5:3 po predĺžení) v saudskoarabskom Rijáde.

11.01.2024 07:50
Beckenbauer minúta ticha Foto:
Minúta ticha pri spomienka na Franza Beckenbauera nedopadla v Saudskej Arábii práve najlepšie.
debata (4)

Pred úvodným výkopom sa počas minúty ticha za zosnulou futbalovou legendou Franzom Beckenbauerom ozývalo z tribún hlasné bučanie a pískanie.

Nie je úplne zrejmé, čo presne vyprovokovalo divákov k nevkusnému správaniu. Podľa Bildu to mohlo byť spôsobené kontroverznou úlohou Beckenbauera pri udeľovaní majstrovstiev sveta 2022 Kataru – krajine, s ktorou má Saudská Arábia napäté vzťahy. Pozrite si nevhodné správanie fanúšikov:

Ikona nemeckého a svetového futbalu zomrela v nedeľu vo veku 78 rokov. Beckenbauer sa narodil v Bavorsku, s Bayernom vyhral štyri majstrovské tituly a trikrát za sebou Pohár európskych majstrov, predchodcu Ligy majstrov.

Vrchol jeho futbalovej kariéry prišiel v roku 1974, keď sa s Nemeckom stal majstrom sveta. Dva roky predtým sa tešil aj z titulu európskeho šampióna.

Netherlands Soccer Europa League Čítajte viac Hancko ako náhrada Škriniara? Záujem majú iba veľkokluby. Lobotka pravidelne debatuje s vedením Neapola

V roku 1984 sa stal hlavným trénerom nemeckej reprezentácie napriek tomu, že nebol vlastníkom trénerskej licencie. Mužstvo doviedol na MS v Mexiku 1986 do finále proti Argentíne (2:3).

O štyri roky neskôr sa jeho tímu odplata proti Diegovi Maradonovi a spol. vydarila, keď vo finále MS v Taliansku 1990 zvíťazilo Nemecko 1:0 gólom Andreasa Brehmeho z pokutového kopu. Beckenbauer sa vrátil ako tréner do Bayernu v polovici 90. rokov, keď bol jeho milovaný klub v kríze.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Saudská Arábia #Rijád #Španielsky superpohár