Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daň za formovanie Superligy? FIFA neplánuje pozvať Barcelonu na MS klubov

Nedávno sa borila s dlhmi v stámiliónoch eur, nehrá na domácom štadióne, keďže sa renovuje a herne to tiež nie je nič moc. Teraz môže katalánsky veľkoklub FC Barcelona dostať ďalšiu ranu.

31.12.2023 21:01
Joan Laporta Foto:
Súčasný prezident FC Barcelona Joan Laporta.
debata

Podľa portálu sport.es nemá Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v úmysle pozvať Barcelonu na majstrovstvá sveta klubov v roku 2025.

Po prvýkrát v histórii sa bude hrať klubový šampionát v aktualizovanom formáte za účasti 32 tímov a dejiskom veľkého turnaja budú Spojené štáty.

Raul Jimenez Čítajte viac Arsenalu dochádza cez sviatky para: Prehra na Fulhame po 11 rokoch. Tottenham potiahol Son

Podľa zdroja portálu nepovažuje FIFA Kataláncov za jedného z dvoch kandidátov na zisk divokej karty pre účasť na turnaji pre napäté vzťahy s Európskou futbalovou úniou (UEFA) kvôli projektu Superligy.

V apríli 2021 oznámilo 12 európskych klubov vytvorenie nového formátu Superligy. O pár dní neskôr oznámili odstúpenie od projektu všetky anglické kluby, nasledovali Inter Miláno a Atlético Madrid.

FIFA, UEFA, národné asociácie, predstavitelia futbalovej komunity a fanúšikovia ostro kritizovali myšlienku nového turnaja. Španielske tímy Barcelon a Real a taliansky Juventus zostali ako jediné oddané myšlienke novej súťaže.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Domov Slovákov počas ME vo futbale. Pozrite si luxus, ktorý si budú užívať Škriniar a spol. v Nemecku

Pre doplnenie, pre UEFA je vyčlenených 12 miest na MS klubov, pričom štyri z nich získajú štyria posledný víťazi Ligy majstrov: Chelsea, Real Madrid, Manchester City a šampión z roku 2024.

Z jednej krajiny môžu byť len dvaja účastníci a v bodovom systéme Barcelona stráca na Atlético Madrid. Čiže jedinou šancou Kataláncov na účasť na MS klubov je vyhrať Ligu majstrov.

Hviezdy, ktoré skončili s futbalom v roku 2023 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zopár zaujímavosti o hráčoch,...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #MS klubov