Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažká rana pre našich susedov. Hviezda Realu musí na operáciu, štart na EURO je ohrozený

Veľmi zlá správa pre Real Madrid a rakúsku futbalovú reprezentáciu. Kapitán národného tímu David Alaba utrpel vážne zranenie kolena v nedeľnom zápase La Ligy, v ktorom biely balet zvíťazil nad Villarrealom 4:1.

18.12.2023 07:50
David Alaba Foto: ,
Kapitán rakúskej reprezentácie David Alaba bude chýbať Realu Madrid niekoľko mesiacov a jeho štart na EURO 2024 je otázny.
debata

Nepríjemné zranenie prišlo presne šesť mesiacov pred prvým zápasom Rakúska na majstrovstvách Európy, ktorý odohrajú 17. júna proti Francúzsku na štadióne Merkur-Spiel Arena v Düsseldorfe.

Po pozápasových vyšetreniach bola Alabovi diagnostikovaná trhlina v prednom krížnom väze v ľavom kolene, oznámil klub v nedeľu pred polnocou. Hviezda rakúskej reprezentácia podstúpi v najbližších dňoch operáciu a mimo hry bude niekoľko mesiacov.

Vladimír Weiss Čítajte viac Slovan pracuje na veľkom návrate reprezentanta. Weiss prezradil mená nechcených hráčov

Podľa Krone sa sezóna pre bývalého hráča Bayernu Mníchov mohla skončiť a otázny je aj jeho štart na majstrovstvách Európy v Nemecku. Tam sa Rakúsko predstaví v skupine D a okrem Francúzska ešte narazí na Holandsko a víťaza A vetvy z marcovej baráže. Pozrite sa, ako si Alaba privodil zranenie:

31-ročný obranca je už niekoľko rokov kľúčovou postavou rakúskej futbalovej reprezentácie nielen na trávniku, ale aj mimo neho. Jeho absencia na EURO 2024 by bola ťažkou ranou pre tím trénera Ralfa Rangnicka.

Alabov smolný moment nadišiel v 32. minúte zápasu s Villarrealom počas súboja s Gerardom Morenom, pri ktorom si Rakúšan vykrútil ľavé koleno. Po niekoľko minútovom ošetrení odišiel z trávnika za pomoci lekárov Realu bez toho, aby mohol zaťažiť nohu akoukoľvek váhou. Madridský tréner Carlo Ancelotti označil zranenie Alabu za veľmi smutnú správu.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Vydesené pohľady spoluhráčov. Kapitán skolaboval na ihrisku, zápas Premier League prerušili. Klub informoval o jeho stave

Okrem rakúskej reprezentácie je jeho zranenie nepríjemné aj pre Real Madrid. Biely balet má v súčasnosti až sedem zranených futbalistov: Ardu Gülera, Daniho Carvajala, Eduarda Camavingu, Viníciusa Júniora, Ferlanda Mendyho, Thibauta Courtoisa a Edera Militaa.

Posledný menovaný stredný obranca bude mimo hry niekoľko mesiacov kvôli pretrhnutiu krížneho väzu, takže Real bude musieť počas zimného prestupového obrancu získať posilu do zadných radov.

Kristína Šulová, priateľka Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Po ťažkom rozchode si našiel nový objav....
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #rakúska futbalová reprezentácia #EURO 2024 #David Alaba