Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český hriešnik z prepitej noci sa kajal: Budem si to vyčítať do konca života

Po víkendovom porušení pravidiel a večierku v olomouckom bare sa po Jánovi Kuchtovi a Jakubovi Brabcovi ospravedlnil aj najznámejší troch previnilcov, obranca anglického West Hamu United Vladimír Coufal.

22.11.2023 10:27
Vladimír Coufal Foto:
Vladimír Coufal.
debata (1)

Aj Coufal, rovnako ako jeho spoluhráči z národného tímu, si svoju chybu uvedomil a ľutuje ju. „Mám obrovskú radosť, že česká reprezentácia postúpila na EURO 2024. Každému, kto sa na tom podieľal, srdečne blahoželám,“ napísal Coufal na začiatku stanoviska, ktoré zverejnil na Instagrame.

Vrátil sa k udalosti, kvôli ktorej bol vylúčený z reprezentácie pred posledným súbojom kvalifikácie proti Moldavsku (3:0).

00. Brazília vs Argentína Čítajte viac Na slávnej Maracane tiekla krv. Zasahovala polícia aj zdravotníci, vydesený Messi

„V sobotu som urobil obrovskú chybu, ktorú si budem do konca života vyčítať. Po prvýkrát v živote som porušil vlastné zásady, ktorým som celú kariéru veril a striktne ich dodržiaval,“ uviedol. Viem, že som bol dva dni pred zápasom niekde, kde som nemal čo robiť," kajal sa 31-ročný obranca.

Pri Coufalovi je porušenie reprezentačných pravidiel zarážajúce o to viac, že dlhé roky bol vzorom profesionálneho správania.

„Touto hlúpou chybou som sa pripravil o krásny zážitok s tímom, ktorým postup na EURO bezpochyby je. Pre všetkých, ktorý ma poznajú tak vedia, že toto je pre mňa trest najvyšší,“ skonštatoval Coufal.

Slovensko - Island 31 Čítajte viac Postup Slovenska na ME? Lepšie plakať v Mercedese, ako sa smiať v autobuse

V rozsiahlom príspevku priznal, že sklamal mnoho ľudí a vlastne aj sám seba, svoje princípy a životnú cestu. „Môžem sľúbiť, že urobím všetko pre to, aby som stratenú dôveru získal naspäť. Rovnako aj dôveru fanúšikov, ktorú som si vždy vážil,“ doplnil s tým, že vie, že už sa nič podobné v jeho prípade opakovať nebude.

Trio Coufal, Kuchta a Brabec bolo po nedeľnom záťahu nočnými ulicami Olomouca vyradené z reprezentačného zrazu. O ich prípadnom návrate do národného tímu bude rozhodovať nový tréner, keďže Jaroslav Šilhavý položil funkciu hneď po postupe na šampionát.

Veľké porovnanie tímov postupujúcich na ME 2024 Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku nájdete detailné...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #českí futbalisti #Vladimír Coufal