Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vďaka vlastnej blbosti som nemohol byť s vami, lamentuje Čech. V Anglicku sa tešia: Super, že ho vyhodili, aspoň sa nezranil

Českí futbalisti vo včerajšom zápase "o všetko" nenechali nič na náhodu, v Olomouci zdolali Moldavsko 3:0 a zabezpečili si postup na ME 2024.

21.11.2023 11:46
česko futbal Foto:
Futbalisti Česka oslavujú postup na Euro 2024.
debata

Nerozhodila ich ani situácia, ktorá poznačila atmosféru v tíme.

Kouč Jaroslav Šilhavý, ktorý po zápase rezignoval na svoju funkciu, vyradil v priebehu týždňa pre porušenie interných pravidiel reprezentácie z kádra tri opory – Vladimíra Coufala, Jakuba Brabca a Jana Kuchtu.

Ako informuje web ČT Sport, reprezentačný manažér Tomáš Pešír už na nedeľnej tlačovej konferencii uviedol, že hráči sa tímu ospravedlnili, svoje konanie ale vysvetliť nedokázali.

Sklamanie neskrývali ani Šilhavý s kapitánom Tomášom Součekom, ktorý podľa vlastných slov nemal o návšteve nočného klubu Belmondo tušenie.

823311990 Čítajte viac Eufóriu z postupu vystriedalo prekvapenie v priamom prenose. Končím, oznámil český tréner

Kuchta, 26-ročný útočník pražskej Sparty, sa ospravedlnil aj verejne.

„Chlapci, veľmi Vám gratulujem k výhre, aj k postupu na Euro. Vďaka vlastnej blbosti som nemohol byť s Vami. Nechcem chodiť okolo horúcej kaše – urobil som strašnú hlúposť,“ napísal český forvard a dodal:

„Ospravedlňujem sa všetkým, ktorí sa o nás v reprezentácii starajú. Fanúšikom. A Sparte. Špeciálne ospravedlnenie smeruje aj takto verejne k rodine a všetkým blízkym, ktorým na mňa záleží. Urobil som niečo, na čo nie som pyšný. Je to pre mňa lekcia. Prijímam kritiku, ktorá sa teraz na mňa valí. Dôveru si budem musieť vybudovať znova.“

Kuchta bol posledné dva roky stabilným členom reprezentácie, v ktorej má bilanciu 20 zápasov a tri góly. V kvalifikácii na Euro, ktoré sa uskutoční budúci rok v Nemecku, nastúpil sedemkrát, z toho v piatich prípadoch v základnej zostave.

Zrejme najväčšou hviezdou z potrestanej trojice je Coufal. Elitný obranca pôsobí na klubovej úrovni v londýnskom West Hame United. O jeho priestupku informovali aj médiá v Anglicku, ale fanúšikovia United si z toho ťažkú hlavu nerobili.

„Super, že ho vyhodili. Aspoň sa nezraní a bude naplno pripravený bojovať za West Ham,“ napísal jeden z fanúšikov na sociálnej sieti.

Česko ukončilo kvalifikáciu s resumé 4 výhry, 3 remízy, 1 prehra, čo bola rovnaká bilancia, ako malo Albánsko. O prvom mieste v skupine pre Albáncov rozhodli lepšie vzájomné zápasy.

Slovenské futbalové skvosty Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Futbalové štadióny. V posledných rokoch ich...
debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #futbal #trest #kvalifikácia #postup #ME 2024