Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odíde Calzona zo Slovenska ešte pred šampionátom? Talianske médiá prepierajú šokujúcu informáciu

Po roku a pol vo funkcii je na prahu postupu na futbalové Euro. Stačí, aby vo štvrtok so slovenským tímom získal proti Islandu bod a môže sa baliť do Nemecka. Ale bude to napokon tak? Naozaj sa tam taliansky tréner Francesco Calzona so "sokolmi" predstaví?

14.11.2023 08:22
SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko BAX Foto: ,
Francesco Calzona.
debata

Talianske médiá riešia nečakanú situáciu. SSC Neapol, tím, ktorý v minulej sezóne vyhral majstrovský titul, sa trápi. Cez víkend prehral nečakane s Empoli 0:1 a v tabuľke Serie A je na 4. mieste. Taliani sú známi tím, že veľa trpezlivosti nemajú, dni Rudiho Garciu na lavičke sú vraj zrátané.

Renomovaný novinár Maurizio Pistocchi v Rádiu Punto Nuovo prehovoril: "Bol som jedným z prvých, ktorých Garcia už od leta nepresvedčil. Bol som si istý, že Spallettiho dielo bude zachované a na začiatku skryje akékoľvek technické nedostatky tohto Francúza.

Teraz sa však Garciovo dobrodružstvo končí, no skutočný problém je v tom, ako ho nahradiť. Ktokoľvek prevezme vedenie, zdedí jednu z najťažších situácií, aké si možno predstaviť. Teraz si majiteľ De Laurentiis nemôže dovoliť nové chyby: musí si vybrať koherentného trénera s charakteristikou kádra a jeho spôsobom práce.

Slovensko, Slovinsko Čítajte viac Aj ohňostroj bol už pripravený, stoly objednané... Scenár sa zmenil, my sme sa vrátili do hotela a civeli na stenu

Najať kouča, ktorý sa nesústreďuje na prednosti svojich zverencov, by bola ďalšia fatálna chyba. A potreboval by sa niekto, kto je už zvyknutý preberať mužstvo počas sezóny. Je Igor Tudor ten správny muž? Pre mňa nie, hrá silový a nie kvalitný futbal.

Išiel by som do iného trénera, ktorý by skutočne pokračoval v Spallettiho futbale. Mená, ktoré by som riešil? Francesco Calzona, Sarriho bývalý zástupca a Spallettiho bývalý pomocník," povedal.

Svoj názor priniesol aj portál Sportnapoli: „Calzona v súčasností pôsobí ako tréner Slovenska a má platnú zmluvu s národným tímom Mareka Hamšíka. Napriek tomu sa jeho meno objavilo v diskusiách vďaka dobrým spomienkam na tím počas Sarriho éry, ktorá zanechala veľkú stopu v pamäti neapolských fanúšikov,“ uvádza taliansky web.

Joe Veselsky Čítajte viac Príbeh Slováka, aký nemá vo svete páru: Hrdina SNP dobyl Dublin, nedávno oslávil 105 rokov

Je tu však jedna zásadná vec. Calzona má na Slovensku zmluvu do konca roka 2023, tá sa však v prípade postupu na Euro automaticky predĺži až do konca samotného šampionátu.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Francesco Calzona