Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápasy v Turecku sa začnú ceremóniou za Palestínčanov. Izraelskí reprezentanti sa búria, neprídu ani na štadión

Dvaja izraelskí futbaloví reprezentanti v službách tureckého Antalyasporu odmietli nastúpiť na sobotňajší zápas najvyššej súťaže proti Gaziantepsporu na protest proti plánovanej spomienkovej ceremónii za Palestínčanov, ktorí zomreli počas izraelských náletov na Gazu.

21.10.2023 16:12
Antalyaspor Foto: ,
Futbalisti Antalyasporu na archívnej snímke.
debata (1)

Informoval o tom klub a miestne médiá.

O absencii Ramzia Safuriho a Sagiva Jehezkela informoval hovorca s tým, že klub vydá podrobnejšie stanovisko neskôr v sobotu.

Jean-Clair Todibo Čítajte aj Francúz vysvetľoval smiech počas minúty ticha za obete vojny v Izraeli a zavraždeného učiteľa

Turecká futbalová federácia vo štvrtok oznámila, že všetky víkendové zápasy odštartujú minútou ticha za civilistov, ktorí zomreli počas vojny medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas.

Hráči budú mať taktiež na rukávoch čierne pásky a transparent vyjadrujúci solidaritu s Gazou. Turecko v stredu vyzvalo na trojdňový štátny smútok za Gazu.

Renáta Březinová Čítajte aj Smutný príbeh. Česká hráčka opísala strastiplnú cestu z Izraela domov

Jehezkel a Safuri hrajú v Antalyaspore od septembra a miestne médiá ich citovali, že sa na ceremónii nezúčastnia a ani neprídu na štadión. Informovala o tom agentúra DPA.

Najlepšie zarábajúci futbalisti roka 2023 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Harry Kane (Bayern Mníchov): 36 mil. USD.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Antalyaspor