Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Praha sa odela do ukrajinských farieb, na hraciu plochu sa dostal votrelec

Futbalisti Maďarska vyhrali v sobotňajšom kvalifikačnom zápase ME 2024 nad Srbskom 2:1. Zvládli tak priamy súboj o prvú pozíciu v G-skupine. Víťazný gól strelil za domácich Roland Sallai.

14.10.2023 20:10
Ukrajina, Letná Foto:
Štadión na pražskej Letnej hostil zápas Ukrajina - Severné Macedónsko.
debata

Maďari si pripísali štvrtý triumf a v kvalifikácii sú naďalej bez prehry. V dueli so Srbskom otvorili skóre zásluhou Barnabása Vargu a Sallai odpovedal na vyrovnávajúci gól Strahinju Pavloviča po minúte. Srbi sú v tabuľke druhí, o dva body pred Čiernou Horou, ktorá má zápas k dobru.

V sobotu bol na programe aj ďalší duel „géčka“, z ktorého si odniesla tri body Litva – na trávniku Bulharska vyhrala 2:0. Hostia využili vylúčenie Andriana Krajeva v 42. minúte a triumf im zariadil dvoma gólmi Pijus Širvys.

Jeho tím dosiahol v priamom súboji o piate miesto premiérové víťazstvo v kvalifikácii a momentálne stráca tri body na Čiernu Horu. Tá však odohrala o zápas menej.

Ohlasy po zápase Portugalsko - Slovensko Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Na Cristiana Ronalda sa môžete vždy spoľahnúť,...

V H-skupine vyhralo Slovinsko nad Fínskom 3:0 a je na čele tabuľky, o skóre pred Dánskom. O dva góly sa postaral Benjamin Šeško, ktorého tím si pripísal piate víťazstvo v kvalifikácii a zvládol priamy súboj o prvú priečku.

Šeško vsietil víťazný gól v 16. minúte z penalty. Fínom patrí po stretnutí tretia pozícia s rovnakým počtom bodov ako má štvrtý Kazachstan. Ten prehral v Dánsku 1:3 a domáci sa tak bodovo dotiahli na vedúcich Slovincov, majú len o jeden gól horšie skóre.

V „háčku“ vyhralo aj Severné Írsko nad San Marínom 3:0 a ukončilo tak sériu piatich prehier. V tabuľke figuruje momentálne na piatom mieste, naposledy triumfovalo na začiatku kvalifikácie v marci, keď vyhralo práve na pôde San Marína (2:0). To je na šiestej priečke bez bodového zisku.

Ukrajina zdolala v stretnutí C-skupiny Severné Macedónsko 2:0 a napravila si tak chuť po septembrovom asociačnom termíne, v ktorom nevyhrala ani jeden duel. Ukrajinci absolvovali domáce stretnutie v dôsledku vojenskej situácie v ich krajine na pražskej Letnej.

O triumfe rozhodol po polhodine hry Georgij Sudakov, v poslednej minúte nachytal Oleksandr Karavajev brankára Stoleho Dimitrievského a strelou z veľkej diaľky upravil na 2:0. V tabuľke sú momentálne na treťom mieste za Talianskom pre horšiu bilanciu zo vzájomného zápasu.

Úradujúci majstri Európy potvrdili proti Malte pozíciu favorita, zdolali ju 4:0 a majú aj duel k dobru. Severnému Macedónsku patrí štvrtá priečka v tabuľke s trojbodovou stratou na Ukrajinu, Malta je posledná bez zisku bodu.

C-skupina:

Ukrajina – Severné Macedónsko 2:0 (1:0)
Góly: 30. Sudakov, 90.+5 Karavajev

Taliansko – Malta 4:0 (2:0)
Góly: 45.+1. a 64. Berardi, 23. Bonaventura, 90.+3. Frattesi

G-skupina:

Maďarsko – Srbsko 2:1 (2:1)
Góly: 20. Varga, 34. Sallai – 33. Pavlovič

Bulharsko – Litva 0:2 (0:1)
Góly: 45. a 55. Širvys. ČK: 42. Krajev (Bulharsko – po 2. ŽK)

H-skupina: ====ň

Dánsko – Kazachstan 3:1 (2:0)
Góly: 45.+2. a 48. Skov, 36. Wind – 58. Vorogovskij

Slovinsko – Fínsko 3:0 (2:0)
Góly: 16. a 28. Šeško (prvý z 11 m), 90.+2. Janža

Severné Írsko – San Maríno 3:0 (2:0)
Góly: 5. Smyth, 11. Magennis, 81. McMenamin

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Praha #Ukrajina #ukrajisnkí futbalisti