Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar má pred zápasom v Porte jasno: Domácim treba kvalifikáciu pokaziť gólom

Slovenská futbalová reprezentácia mužov vo štvrtok odletí do portugalského Porta, v ktorom v piatok večer vyzve domáci výber v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

11.10.2023 17:14
Cristiano Ronaldo, Milan Škriniar Foto: ,
Pozdrav kapitánov. Cristiano Ronaldo a Milan Škriniar pred zápasom Slovensko - Portugalsko.
debata

V septembrovom vzájomnom súboji v Bratislave triumfovali favorizovaní portugalskí futbalisti tesne 1:0 a v prípade piatkového úspechu si môžu predčasne zaistiť miestenku na Euro 2024.

Bodovať však chcú isto aj Slováci, ktorí sa o tri dni neskôr predstavia v Luxembursku, pred ktorým majú len trojbodový náskok. V tabuľke J-skupiny sú na čele neohrozene Portugalčania, druhé priečka patrí slovenskému tímu a tretia luxemburskému výberu.

Leo Sauer Čítajte aj Tréner, to bude dobré. Flegmatik z Rače nemá vôbec s ničím problém. V Žiline na ňom môžu ešte pekne zarobiť

„Som rád , že som zas v národnom tíme, situácia v klube nie je ideálna,“ povedal obranca Ľubomír Šatka z tureckého Samsunsporu. V lete mal problémy s achilovkou. V septembri na slovenskej lavičke chýbal a bol iba v „zálohe“.

"Portugalsku v tejto skupine ešte nikto bod nezobral, takže každý od neho je cenný,“ poznamenal podľa web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kapitán národného tímu Milan Škriniar má pred piatkom jasno:

„Portugalsko má v kvalifikácii výbornú bilanciu, treba mu ju pokaziť gólom. Na to treba premeniť šance, aké sme si proti tomuto súperovi vypracovali v Bratislave,“ prezradil stopér parížskeho tímu Saint-Germain.

VIDEO Calzona pred Portugalskom a Luxemburskom: Najdôležitejšie zápasy, aké nás čakajú
Video

Medzi opory národného tímu SR v strede poľa patrí Stanislav Lobotka z klubu úradujúceho talianskeho šampióna SSC Neapol.

"Je krásne hrať v Porte pred toľkými fanúšikmi. V tom zápase nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Máme na to potrápiť favorita, ale nebude to jednoduché.

Portugalčania majú obrovskú silu, hrajú doma a fanúšikovia ich budú hnať dopredu. Musíme premieňať svoje šance a vyťažiť z minima maximum," myslí si nevysoký rodák z Trenčína.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Ronalda riešil tribunál a rozhodol o treste: 99 rán bičom! Čoho sa dopustil pár dní po bratislavskom dueli?
Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #portugalskí futbalisti