Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guardiola nad menom najlepšieho futbalistu, s ktorým hral, dlho nerozmýšľal. Nejde o Pirla ani Ronalda

Počas svojej 16-ročnej profesionálnej hráčskej kariéry pôsobil v Barcelone, Brescii či v AS Rím, ale aj v Katare či v Mexiku. Tréner Manchestru City Pep Guardiola tak pri mene najlepšieho futbalistu, s ktorým sa stretol v jednom tíme, mal z čoho vyberať.

11.10.2023 10:47
Pep Guardiola Foto:
Pep Guardiola pred zápasom španielskej reprezentácie v marci 2000.
debata

Neoznačil zaňho hviezdnych Brazílčanov Ronalda či Romaria ani Talianov Andreu Pirla alebo Francesca Tottiho. Tento honor udelil inému hráčovi z Apeninského polostrova – Robertovi Baggiovi.

Stretli sa v Brescii, kam Guardiola zamieril v roku 2001 po dlhoročnom pôsobení v Barcelone.

Leo Sauer Čítajte aj Tréner, to bude dobré. Flegmatik z Rače nemá vôbec s ničím problém. V Žiline na ňom môžu ešte pekne zarobiť

„Určite Roberto Baggio,“ nepochybovala o svojej voľbe niekdajšia opora španielskej reprezentácie, citoval ju aj portál Goal.com.

Držiteľ Zlatej lopty 1993 Baggio hrával len v talianskych kluboch vrátane Juventusu a obliekal aj dresy oboch milánskych celkov – AC aj Interu. V Brescii si odkrútil posledné štyri sezóny v kariére, s futbalom sa rozlúčil v roku 2004.

SR Bratislava šport futbal kval. ME J Slovensko Portugalsko BAX Čítajte aj Lobotka má o taktike proti Portugalsku jasno. Na rovinu povedal, čo si myslí o Ronaldovi

Guardiola (nielen) o Baggiovi, ktorý je od neho o štyri roky starší, hovoril pred študentmi v Taliansku.

„Talent nerozvíjate doma, na instagrame alebo twitteri. To je nemožné. Rozvíja sa trénovaním, dokonca aj tým, keď robíte chyby. Radi hráte futbal? Tak potom ho musíte hrať veľa,“ zdôraznil Guardiola.

Dostal aj otázku, či mal ponuku viesť Juventus. „Tento klub ma nikdy nekontaktoval,“ reagoval a následne pochválil taliansku kuchyňu. „Mám rád túto krajinu, v lete tam rád dovolenkujem,“ do­dal.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #Roberto Baggio