Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Absolútna nechutnosť na tribúne. Fanúšikovia si robili srandu z mŕtveho chlapca

Nechutná udalosť sa odohrala na zápase druhej najvyššej súťaže medzi Sheffieldom Wednesday a Sunderlandom. Dvaja fanúšikovia domácich si robili srandu z mladého priaznivca hostí, ktorý zomrel na rakovinu.

03.10.2023 14:01
Bradley Lowery a Jermaine Defoe Foto:
Šesťročný Bradley Lowery s lídrom Sunderlandu Jermainom Defoeom vo februári 2017.
debata

Mal šesť rokov, volal sa Bradley Lowery a stal sa jedným zo symbolov severoanglického klubu. Chlapec si vytvoril silné puto najmä s vtedajším lídrom Sunderlandu, útočníkom Jermainom Defoeom. V júli 2017 žiaľ Lowery prehral svoj boj s rakovinou.

Počas posledného víkendu sa jeho meno objavilo v médiách opäť, tentokrát z absolútne nechutného dôvodu. Dvaja priaznivci Sheffieldu ukazovali hosťom na mobiloch fotografiu Loweryho a tým sa vysmievali súperom pri víťazstve ich klubu 3:0.

„Je pre nás veľmi smutné, keď to vidíme,“ napísala na Facebooku Nadácia Bradleyho Loweryho, ktorú založila chlapcova matka. Zástupcovia Sheffieldu Wednesday komentovali incident na Twitteri: „Čo najdôraznejšie odsudzujeme toto poburujúce a mimoriadne poľutovaniahodné správanie.“

Ako uviedol The Sun, dvojicu mužov vo veku 31 a 17 rokov zatkla polícia. Staršieho obvinili a čelí aj zákazu účasti na futbalových zápasoch. Mladšieho prepustili na kauciu, no vyšetrovanie prebieha aj voči nemu.

Na odsúdeniahodnú udalosť správne zareagovali ostatní priaznivci zápasu, ktorí darovali Nadácii Bradleyho Loweryho dokopy 20-tisíc libier.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...
debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #FC Southampton #Bradley Lowery