Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol neuveriteľný plačko! Legendárny Totti si podal modlu českého futbalu

Legenda talianskeho futbalu a dlhoročný kapitán AS Rím Francesco Totti vydal životopisnú knihu, v ktorej sa okrem iných zmienil aj o držiteľovi Zlatej lopty a najlepšom českom hráčovi posledných desaťročí Pavlovi Nedvědovi.

20.09.2023 17:50
18485113 Foto:
Francesco Totti a Pavel Nedvěd v jednom z mnohých súbojov, ktoré medzi sebou na trávnikoch zviedli.
debata (2)

A neboli to teda pekné slová od Tottiho na adresu muža, ktorý sa presadil v Taliansku v tímoch Lazia Rím a najmä v Juventuse Turín.

V knihe Un Capitano, čiže kapitán sa o sebe bývalý český reprezentant dočítal aj toto: „Na ihrisku som ho nikdy netoleroval. Bol neuveriteľný plačko. Dotkli ste sa ho, a on by letel desať metrov ďaleko,“ píše sa v publikácii.

SR Bratislava šport futbal EKL Slovan Klaksvík BAX Čítajte viac Weiss: Treba povzbudzovať, aj keď sa prehrá. Tréner Slovana verí vo víťaznú sériu

Obaja hráči, ktorý dominovali vo svetovom futbale na začiatku tisícročia, sa stretávali aj na reprezentačnej úrovni. „Za to jeho správanie som ho mal chuť buchnúť a povedal som mu to,“ vyznal sa Totti.

Medzi AS Rím a Juventusom Turín panovala mimoriadna rivalita a neraz medzi nimi v strede poľa prišlo k iskreniu. No po skončení kariéry si k sebe našli cestu.

„Ako funkcionári svojich klubov sme sa stretli v pri žrebe skupín Ligy majstrov v Monte Carle. Musím uznať, že bol na mňa milý. Prišiel za mnou a spýtal sa, ako sa cítim potom, ako som skončil s futbalom,“ spomenul si na krajšiu chvíľku v spoločnosti Nedvěda.

Slovan a Trnava sú v Európe ako chudobní príbuzní Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Už len dva dni. Futbalisti Slovana Bratislava a...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #AS Rím #Francesco Totti #Pavel Nedvěd