Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopingový škandál v Taliansku. Bývalý najdrahší hráč sveta mal užívať testosterón

Francúzskemu futbalistovi a majstrovi sveta z roku 2018 hrozí niekoľkoročný dištanc po tom, čo mal pozitívny test na látku zvyšujúcu výkonnosť. Podľa talianskych médií vrátane Corriere della Sera našli 30-ročnému Paulovi Pogbovi v tele testosterón.

12.09.2023 07:01
Paul Pogba Foto:
Paul Pogba sa dostal v Taliansku do veľkých problémov.
debata (1)

Pozitívny test mal mať po stretnutí talianskej Serie A medzi Juventusom a Udinese z 20. augusta, pričom v zápase Francúz ani nezasiahol do hry.

Testosterón sa nachádza v mnohých voľne predávaných výrobkoch v lekárňach a môže byť aj súčasťou protizápalových mastí a gélov.

Bývalý najdrahší futbalista sveta, ktorý v roku 2016 prestúpil z Juventusu do Manchestru United za 105 miliónov eur, bol údajne preventívne suspendovaný a má tri dni na to, aby požiadal o analýzu B-vzorky.

04. Milan Škriniar Čítajte viac Calzonovi čoraz viac rozumieme, myslím, že aj fanúšikom sa teraz náš futbal viac páči. Čo zaželal Škriniar spoluhráčom pred rozchodom?

V prípade, že by sa pozitívny výsledok na doping potvrdil, Pogba by sa postavil pred Národný antidopingový tribunál. Ten môže hviezde Juventusu pozastaviť činnosť na dva roky. Dištanc by sa mohol predĺžiť až na štyri roky, ak tribunál dokáže úmyselné užitie zakázanej látky.

Krátko pred zverejnením dopingového prehrešku talianske médiá informovali aj o tom, že Pogba mal zvažovať odchod z futbalu pre vydieranie a vyhrážky zo strany organizovaného gangu, v ktorom pôsobí jeho brat Mathias.

SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko Slovensko Čítajte viac Slováci s povinným víťazstvom, Hancko strelil najrýchlejší gól v histórii národného tímu

30-ročný stredopoliar podal sťažnosť na turínskej prokuratúra v júli 2022. V nej tvrdil, že bol cieľom vydieračského sprisahania v hodnote 13 miliónov eur. Mathias Pogba bol o dva mesiace neskôr zadržaný. V decembri 2022 bol po preskúmaní prípadu prepustený, futbalistov brat všetky obvinenia poprel.

V rozhovore pre Al Jazeera o dopade incidentu Paul Pogba povedal: „Keď máte peniaze, musíte byť opatrní. Peniaze menia ľudí. Môžu z vás urobiť hrdinu, ale môžu spôsobiť aj vojnu.“

Hodnotenie Slovákov v zápase s Lichtenštajnskom Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Výkony Slovákov sme zhodnotili známkami od 1 do...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #doping #Serie A #Paul Pogba