Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za trávu sa platí. Barcelona naháňa každé euro, po kúskoch histórie sa zaprášilo

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona príde kvôli renovácii legendárneho štadióna Nou Camp o desiatky milióny eur na vstupnom. Namiesto ikonickej arény s kapacitou 100-tisíc miest hráva domáce zápasy na Estadi Olímpic Lluís Companys. A tam sa zmestí len 54-tisíc fanúšikov.

12.09.2023 08:46
Suveníry z Nou Campu Foto:
Suveníry z Nou Campu.
debata

Podľa posledných údajov audítorskej spoločnosti Deloitte boli príjmy FC Barcelona zo vstupného za jednu sezónu na úrovni 104 miliónov eur. Dá sa predpokladať, že po presťahovaní sa na štadión s omnoho nižšou kapacitou sa rapídne znížia.

A práve tento výpadok sa snaží katalánsky veľkoklub získať aj na unikátnych suveníroch z pôvodného štadióna Nou Camp. Na ňom aktuálne prebieha prvá veľké renovácia od jeho otvorenia v roku 1957 a práce by sa mali vyšplhať až na takmer 1,5 miliardy eur.

Messi Argentína Čítajte viac Hviezda v problémoch? Tréner prezradil, čo trápi Messiho

Ale späť k suvenírom. Španielsky portál Relevo informoval, že klub predáva kúsky trávnika z pôvodného štadióna v rôznych formách, veľkostiach a cenách.

Kusy trávnika sa v okolí štadióna predávajú od 20 do 50 eur, v barcelonskom online obchode je omnoho širšia ponuka. Niektoré kusy trávy sú zarámované, ďalšie sú vsadené to plastovej makety pôvodného Nou Campu – tam sa ceny pohybujú od 80 až po 420 eur.

Suveníry sa tešili veľkému záujmu priaznivcov, nakoľko oficiálny obchod FC Barcelona hlásil pri týchto položkách vypredané.

Zarámovaný kus trávnik zo štadióna Nou Camp. Foto: store.fcbarcelona.com
Zarámovaný trávnik z Nou Campu Zarámovaný kus trávnik zo štadióna Nou Camp.

No podľa Mundo Deportivo budú mať priaznivci blaugranas ďalšiu príležitosť. Klub plánuje spustiť predaj kolekcie šperkov nazvanú Etern Spotify Nou Camp 1957, ktorého súčasťou majú byť odznaky, náramky, manžetové gombíky či dokonca náhrdelníky s motívmi ikonického štadióna.

Barcelona nie je prvým španielskym klubom, ktorý sa rozhodol získať príjmy predajom častí svojho štadióna.

Athletic Club Bilbao v minulosti predával trsy svojho trávnika zo štadióna San Mames za 40 eur za kus, Atletico Madrid si pýtalo od 10 do 95 eur v čase, keď sa klub presunul zo štadióna Vicenteho Calderona do arény Metropolitano.

Lionel Messi hľadá dom. Aj so sexy manželkou Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi hľadá v Amerike bývanie pre svoju...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Nou Camp #suveníry