Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po zápase sa vrtuľník zrútil vedľa štadióna. Príčina tragickej nehody majiteľa anglického klubu je známa

Nehodu vrtuľníka, pri ktorej zahynul majiteľ futbalového klubu Leicester City Vichai Srivaddhanaprabha, zapríčinil poškodený chvostový rotor.

06.09.2023 08:57
Aiyawatt Srivaddhanaprabha Foto: ,
Zľava Aiyawatt Srivaddhanaprabha, syn zosnulého majiteľa Leicesteru Vichaia Srivaddhanaprabhu a hráči Jamie Vardy a Kasper Schmeichel smútia pri štadióne Leicesteru.
debata (7)

Miliardárova súkromná helikoptéra sa zrútila na parkovisko blízko štadióna King Power Stadium po zápase Leicesteru s West Hamom v októbri 2018, o život prišli aj ďalší štyria ľudia.

Vrtuľník Leonardo AW169 vzlietol zo stredu ihriska po zápase Premier League na štadióne King Power v Leicestri a dostal sa do výšky asi 130 metrov nad zemou. Potom sa otočil a spadol do betónového schodu pred štadiónom.

Vyšetrovanie ukázalo, že riadiaci systém helikoptéry zlyhal, pretože ložisko v chvostovom rotore sa rozbilo v dôsledku kĺzania guľôčok namiesto toho, aby sa valili v dôsledku nárastu tlaku.

SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas DAC FCSB TTX Čítajte viac Do budúcnosti mu neprajeme nič dobré, reagovali Gréci po vyhodení Kružliaka. Je to hanebný tím, nech zostúpia, želajú im fanúšikovia

Pedále pilota sa odpojili od chvostového rotora, čo viedlo k tomu, že vrtuľník prudko zatočil doprava a bolo nemožné ho ovládať.

Štyria z piatich cestujúcich prežili prvý náraz na zem, ale napokon prišli o život po tom, čo vrtuľník začal horieť po veľkom úniku paliva.

Do vyšetrovania boli zapojené aj úrady z Kanady, Francúzska, Talianska a USA, pretože v týchto krajinách boli vyrobené rôzne významné komponenty vrtuľníka.

Tragédia na futbalovom zápase v Salvádore Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Zranenú fanynku odnášajú z plochy.
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Leicester City #Vichai Srivaddhanaprabha