Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavský mladík je v hľadáčiku bohatších klubov zo zahraničia. Skauti ho prirovnávajú k De Ligtovi z Bayernu

Legia Varšava pracuje na posilnení obrany. Cieľom poľského klubu má byť 19-ročný stredný obranca Spartaka Trnava Sebastian Kóša, informuje portál legionisci.com.

28.08.2023 08:00
Sebastian Kóša Foto:
Sebastian Kóša (vľavo) v domácom zápase proti Lechu Poznaň.
debata (1)

Pripomeňme, že futbalista a jeho klub dokázali v 3. kole predkole Konferenčnej ligy zdolať poľský Lech Poznaň (1:2, 3:1).

Podľa poľských médií hľadá Legia po podpise jedného obrancu, Steva Kapuadiho z Wisly Płock, ďalšie meno.

Video

O 19-ročnom Kóšovi, ktorý za slovenský klub úspešne hráva od roku 2020, kam prišiel z Nitry, hovorí prakticky ako o hotovej veci.

Pravonohý stopér nastúpil v piatich kvalifikačných dueloch Konferenčnej ligy vrátane dvojzápasu proti Poznani. Jeho tím v ňom senzačne vyradil poľský klub, ktorý sa v minulej sezóne dostal do štvrťfinále európskych súťaží.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Tréner by nemal byť oblečený ako bezdomovec. U nás vyčnieva Gašparík - je vzdelaný, elegantný, s dobrým vystupovaním a výsledkami na hranici schopností

Devätnásťročný mladík odohral vlani 36 zápasov, v ktorých trikrát skóroval. Navyše, v minuloročnej kvalifikácii čelil ďalšiemu poľskému klubu – Rakówu Częstochowa.

Kóša je považovaný za veľký talent slovenského futbalu. „Je to hráč, ktorý môže v budúcnosti výrazne zmeniť futbal a stať sa dôležitou súčasťou národného tímu. Je sebavedomý, hoci má v sebe pokoru a skromnosť. Futbalu dobre rozumie,“ zložil kompliment Martin Škrtel.

Tento obranca hral aj v juniorských výberoch Slovenska. Tento rok reprezentoval na MS do 20 rokov.

FUTBAL-NL: Skalica - Trnava Čítajte viac Nevyužila prevahu, zlyhala v koncovke. Trnava sa na Európu ideálne nenaladila

V minulosti hrával aj ako defenzívny stredopoliar. V tejto úlohe ho skauti prirovnávali k Matthijsovi de Ligtovi z Bayernu Mníchov. Slovenskí futbaloví experti v ňom naopak vidia potenciál Milana Škriniara, ktorý momentálne hráva v PSG.

Talentovaného obrancu mali v posledných mesiacoch sledovať okrem iných aj skauti z KAA Gent a SV Darmstadt. Zmluva s Trnavou má platnú do 30. júna 2025.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava #Sebastian Kóša