Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto nahradí Manciniho? Taliani už majú dve alternatívy

Po prekvapivom odstúpení Roberta Manciniho z postu reprezentačného trénera Talianska hľadá tamojšia futbalová federácia (FIGC) nástupcu.

14.08.2023 14:26
APTOPIX Britain England Italy Soccer Mancini Foto: ,
Roberto Mancini po finále ME.
debata

Hlavným kandidátom je podľa talianskych médií bývalý kormidelník SSC Neapol Luciano Spalletti. Športové noviny Gazzetta dello Sport v pondelok špekulovali aj o tom, že kormidlo národného tímu by mohol prevziať Antonio Conte.

Päťdesiatosemročný Mancini v sobotu večer rezignoval po piatich rokoch na tejto pozícii. Uviedol, že sa tak urobil po osobnom rozhodnutí.

Taliansko v roku 2021 doviedol k titulu majstrov Európy. Na jeho odchod nebol taliansky futbal pripravený, Gazzetta dello Sport dokonca napísala o „jednom z najabsurdnejších dní v našej futbalovej histórii.“

APTOPIX Britain England Italy Soccer Mancini Čítajte viac Nečakaný koniec. Talianska reprezentácia hľadá nového trénera

V kvalifikácii o ME 2024 má Taliansko na konte tri body z dvoch zápasov a je tretie vo svojej skupine. Už v septembri nastúpi proti Severnému Macedónsku a Ukrajine.

Vzhľadom na toto dôležité obdobie chce zväz už čoskoro oznámiť meno nového reprezentačného trénera. Spalletti po zisku titulu s Neapolom oznámil, že si dá pauzu.

Vyjadril sa vtedy aj k otázke, či by chcel niekedy viesť národný tím: „Trénovať národný tím by bolo veľmi atraktívne.“

Conte popri Juventuse, Interi Miláno, Chelsea a Tottenhame, trénoval národný tím v rokoch 2014 až 2016. Podľa zdroja má veľký záujem o návrat na reprezentačnú lavičku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonio Conte #Roberto Mancini #Luciano Spalletti #talianski futbalisti