Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

El Clásico v Dallase. Barcelona zdolala Real rozdielom triedy, Xavi krotí eufóriu

Futbalisti Barcelony zvíťazili v prípravnom El Clásicu nad hráčmi Realu Madrid 3:0. Tréner katalánskeho tímu Xavi Hernandez však po zápase priznal, že výsledok stretnutia je mierne zavádzajúci.

30.07.2023 09:28
Barcelona, Real Madrid Foto: ,
Momentka zo zápasu Barcelony s Realom v Dallase.
debata

Madridčania si totiž vypracovali viac šancí a konštrukciu bránky trafili až päťkrát.

Skóre otvoril už v 15. minúte Ousmane Dembele, po Pedriho prihrávke prekonal Thibauta Courtoisa presnou strelou k vzdialenejšej žrdi. Stav mohol byť vyrovnaný o päť minút neskôr, Vinicius Junior však nepremenil jedenástku a trafil brvno.

Real si v prvom polčase vypracoval ešte niekoľko gólových príležitostí, Barcelončanov však opäť zachránila konštrukcia bránky či brankár Marc-Andre ter Stegen.

Collage Maker-23-Jul-2023-09-41-PM-4101 Čítajte aj Obsadené, tu spieva Taylor Swift. Európske veľkokluby majú smolu, prídu o milióny

Smola sprevádzala hráčov Madridu aj po zmene strán, tentoraz trafil tyč ďalekonosnou strelou stredopoliar Aurelien Tchouameni.

Šancu na vyrovnanie mal znovu Vinicius, jeho pokus však mieril tesne vedľa. Napokon sa v 85. minúte presadil striedajúci Fermin Lopez a na konečných 3:0 upravil v nadstavenom čase Ferran Torres.

Xavi uznal, že konečné skóre jeho zverencom lichotí.

Xherdan Shaqiri Čítajte aj Nemáš gule! Gregušov exspoluhráč pred penaltou provokoval Shaqiriho. Ten ho dokonale schladil

"Výsledok mohol byť iný, je trochu zavádzajúci. Madrid mal tiež veľa šancí a nemali by sme byť príliš sebavedomí. Výhra je veľmi priaznivá, ale to neznamená, že sme odohrali super zápas.

Je veľa vecí, ktoré treba zlepšiť. Bolo to veľmi vyrovnané stretnutie, v ktorom mal aj Madrid veľa šancí," citovala 43-ročného kouča agentúra AFP.

Xavi tiež spochybnil konkurencieschop­nosť svojich zverencov v novej sezóne. „Myslím si, že Madrid má oveľa väčší káder ako my. Majú veľa hráčov v strede poľa, fyzických, technických, majú široké možnosti,“ dodal Xavi.

Milan Škriniar Čítajte aj Škriniar bol opäť v základe PSG, tentoraz dostal najhoršiu známku. Pozrite si chybu Slováka, ktorú potrestal japonský tím

"Výsledok je najmenej dôležitá vec. Prehrať bolí, ale ponechám si dobré veci, ktoré sme urobili. Boli sme dobrí, čo sa týka intenzity a mali sme veľa šancí, ktoré sa však neskončili gólom.

Päť tyčiek v zápase je dosť zriedkavé, myslím, že sa mi to ešte nikdy nestalo. Ale ak to má prísť, je lepšie, že sa tak stalo v predsezónnej príprave," reagoval tréner „bieleho baletu“ Carlo Ancelotti.

Duel sa odohral na AT&T Stadium v texaskom Arlingtone, domovskom stánku tímu NFL Dallas Cowboys. Išlo o piate stretnutie série Soccer Champions Tour, ktorej súčasťou sú aj Manchester United, Arsenal, AC Miláno a Juventus Turín.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Xavi Hernández